Полицаи извиват ръцете на кандидат за кмет на ЕНП

Автор:
Четвъртък, 22 Септември 2011 11:58

plovdiv-online

ImageПолицаи извиха ръцете и отнеха от председателя на Инициативен комитет Свобода и кандидат за кмет на ЕНП Станка Тачева плакат, на който пише Дразним ви, защото вече подписахте.

Това стана по време на откриването на обновения площад в Нова Загора в присъствието на министър-председателя Бойко Борисов.

Цивилни и униформени представители на полицията насила са отнели и още четири плаката на протестиращите от Инициативен комитет Свобода, на които са били изписани Прерязвате законите, Борисов, откраднахте ни площада, Вземете си Кольо, върнете ни площада и Батко и Братко, обичат Батe, както и транспарант с името на инициативния комитет.

Оправданието на полицаите бе, че дървените пръчки, на които бяха поставени плакатите ни са били оръжие, обясни Станка Тачева

Казахме на полицаите, които дойдоха и бяха цивилни, че ако смятат, че сме опасни да останат да ни пазят.

А на въпроса ни, защо не отнемат чадърите на хората, отговорът от страна на органите на реда беше, че ще ги вземат, но това така и не се случи.

И се чудя защо един лист хартия е по-силно оръжие от един чадър? -. Коментира Станка Тачева, малтретираният кандидат-кмет.

Въпреки, че доброволно са предали дървените пръчки, на които са били поставени плакатите цивилните полицаи са отнели и самите плакати, с оправданието, че това не било митинг, на който да се протестира.

Това е втори пореден случай с кандидат за кмет на ЕНП в рамките на по-малко от месец. Надяваме се, че това не е тенденциозно, каза председателят на Единна народна партия г-жа Мария Капон.

Пресцентър на ЕНП

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм