10 начело с Юруков и Радонов изключени от СДС

Автор:
Вторник, 05 Май 2009 10:08

Пламен Юруков: Нямат право да ме изключват, няма го в устава 

Автор plovdiv-online

ImageПламен Юруков и Пламен Радонов са изключени от СДС с гласуване от членовете на Националния съвет на синята партия. Това стана само 4 дни след като Централната избирателна комисия за европейските избори /ЦИКЕП/обяви, че Радонов е внесъл всички необходими документи за регистрацията на СДС без удостоверение от Сметната палата за внесени финансови отчети за последните три години.

Освен Юруков и Радонов от СДС изхвърчаха депутатите Димитър Димитов /Корназов/ от Варна, Диимитър Йорданов от Велико Търново, Иван Колчаков от Пазарджик и Марио Тагарински, които преди това сами излязоха от Парламентарната група на ОДС. Това стана с второ гласуване на НС. При третото партийното членство беше отнето от Дора Христова /СДС-Кърджали/, Николай Гацев /СДС-София/, Янко Велев /СДС-Хасково/ и Иван Кънев /СДС-Смолян/.

Припомняме, че Христова спечели мястото в Националния съвет при вътрешни избори срещу пловдивския син лидер Николай Караиванов.

НС на СДС не се е занимавал със ситуацията в Пловдив, след като преди седмица секретарят на организацията Божидар Божилов подаде оставка, а Караиванов обяви, че също ще се оттегли от поста, стана ясно след заседанието.
ImageНяма да оставим нещата само до изключването, обяви след драматичното заседание Мартин Димитров. Ще свалим тези хора от власт и ще им потърсим отговорност, каза той като обяви резултатите. "Влязохме във война и тя ще продължи до изборите, тъй като битката е с много висока цена, а мафията никога не отстъпва без бой и не се предава", допълни Димитров. Той запита защо след като Пламен Юруков и Пламен Радонов са мислили, че имат подкрепата на синята партия не са днес тук, за да обяснят за кого работят. "Избягаха от страх, за да не се срещнат с народната любов", заключи Димитров.

Подобна чистка по върховете на СДС не е правена от времето на Командира. Едвин Сугаревпък счита, че тази драма е част от по-голям сценарий, която цели ГЕРБ да не може да влезе в коалиция и да остане в опозиция, а БСП и ДПС да останат да управляват. Действието на Пламен Юруков и Пламен Радонов е особен предателски жест. Не е възможно за такова кратко време да се съберат 18 хиляди подписа. Това могат да го направят само БСП и особено ДПС в ромските райони, посочи Сугарев.

Междувременно бившият лидер на СДС и собственик на "Спетема кафе" Пламен Юруков обяви изключването си за нелегитимно. Той призова Мартин Димитров да се запознае с устава на собствената си партия. "Мисля, че е крайно време Мартин Димитров да се запознае с устава на собствената си партия и да разбере, че по този начин не може да се прекратява членство. Това става само от организациите, където членуват отделните членове", заключи Юруков.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм