Дребни акционери в Ботев Пд искат пари от Бедняка-милионер чрез съд

Автор:
Вторник, 03 Март 2009 06:25

ImageДве искови молби ще бъдат заведени в пловдивската прокуратура срещу президента на Ботев Пд Димитър Христолов - Бедняка-милионер. Едната е от дребните акционери на дружеството за документна измама и присвояване на средства в особено големи размери от Чичо Митко, съобщи Топспорт. Беднякът-милионер е кредитирал клуба през 2002-5 година с над 1 милион евро, но в договорите фигурират данни от лична карта на Христолов, която е издадена през 2007 година. 

Вторият иск внася бившият директор Борислав Димитров, който разтрогна договора си по вина на клуба заради неизплатени две заплати. В договора му е записано, че неустойката за прекратяването на контракта по вина на клуба е в размер на 105 000 лева. Междувременно прокуратурата отхвърли жалбата на Христолов за трансфера на Веселин Минев в Левски през 2006 г.

Тогава защитникът бе трансфериран от бившите шефове в клуба Константин Дервенков и Костадин Костадинов за смешните 35 000 лв., докато Христолов бе в Италия. Беднякът-милионер ги обвини в измама и присвояване на 90 000 лева, но до съд не се стигна.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм