Застреляха 22-годишен бизнесмен в колата му, сподвижникът му ранен

Автор:
Неделя, 08 Февруари 2009 09:31

Франс прес: Ново убийство в мафиотски стил разтърси София 

Image22-годишният Кирил Георгиев Попов, който не е криминално проявен, е застрелян в лек автомобил Фолксваген Лупо, а спътникът му е прострелян при автоматична стрелба в столичния квартал „Борово” на ул. "Родопски извор". Всичко става за по-малко от минута около 21.15 часа в събота. В автомобила и наоколо са намерени повече от 25 гилзи.
Простреляният е 34-годишният Юлиан Манов, който е откаран в болница „Пирогов”, след като е успял да излезе от колата и да потърси помощ от заведението в самия блок.
Очевидци разказаха пред Дарик, че оцелелият Юлиан Манов веднага след стрелбата е потърсил помощ в близко заведение, което се намира в същия блок на ул. „Родопски извор”, а след това е бил откаран със случайна кола в „Пирогов”.

Кирил Попов има дялове в три фирми. Според информация от търговските регистри на АПИС той е едноличен собственик на фирма "КГП", регистрирана на улица "Родопски извор" 34. Попов има 50 % участие във фирма "РЕВ 08" ООД, регистрирана на същия адрес и е съдружник във фирма "СПОРТШАНС", със седалище в Симеоново.

В неделя след обиск в дома на убития Кирил Попов са намерени близо 200 дози кокаин, предаде Дарик радио, цитирайки осведомени полицейски източници.

Ново убийство в мафиотски стил разтърси София, е коментарът на Агенция Франс прес. България се присъедини към ЕС през 2007 г., но все още е обект на силни критики от Брюксел за несправяне с престъпността и корупцията. Евросъюзът отново ще посочи липсата на присъди срещу добре известни престъпни босове в мониторинговия си доклад в четвъртък, съобщиха вестниците в събота, цитирайки източници от Европейската комисия, пише агенцията.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм