Костадин Ангелов: Броят ни за аутсайдери, но няма да изпаднем

Автор:
Събота, 24 Януари 2009 11:28

ImageТреньорът на Ботев Костадин Ангелов се съгласи да говори пред "7 дни спорт" няколко дни след началото на подготовката. Припомняме, че последно Димитър Христолов обещал идната сряда да се разплати с футболисти и треньорски щаб, след като дойдат парите от трансфера на Дормушали Саидходжа в ЦСКА.

- Г-н Ангелов, Ботев не започна сезона по най-добрия начин. Роботихте в тандем с италиански треньор. Как се справихте с тази ситуация?
- Все още не мисля, че съм се справил. Ситуацията не беше кой знае колко тежка, но трябваше време. Изпитвах нужда да водя отбор с истински фенове и поех Ботев. Трябваше да работя в тандем с италианеца, но не пожелах и го оставих той да ръководи тима. За мен бе невъзможно и двамата да ръководим отбора. Не съм имал проблеми с него, просто с времето той си понесе последствията.

- Бяхте по-добри в дербито с Локомотив. Защо изпуснахте победата?
- Този мач бе огледало на цялостното ни представяне през първата част от първенството. Допуснахме същите грешки, които допускаме във всеки мач, и това се отрази на двубоя. Още не мислим за реванша, а за първия ни мач с Черно море.

- Минавало ли ви е през ума да подадете оставка и да напуснете Ботев?
- Не, никога! Чувствам се добре, работя със страхотни момчета. Освен това публиката на Ботев е като първа любов. Такива фенове помагат много на отбора и съм им безкрайно благодарен. Получаваме страхотна подкрепа.

- Как ще изглежда Ботев без Минев, Саидходжа, Величков и Караджинов?
- И четиримата бяха много важни фигури за нашия отбор. И все пак при това ниво на българския футбол мога да кажа, че незаменими хора няма. Ботев си остава добър клуб, който залага на колективния дух.

- Защо футболисти като Яшар и Бахтарлиев избягаха от клуба?
- Когато парите са на първо място за някой, особено ако е млад футболист, той няма място в клуб като Ботев. Парите никога не трябва да са водещи във взимането на подобни решения. И двамата завариха трудна обстановка и пожелаха да напуснат.

- Как ще се отрази завръщането на Лилчо Арсов в отбора?
- Решението за неговото завръщане беше мое. Не знам дали ще успее да се пребори за титулярно място, това зависи само от него. В момента Ботев се нуждае от твърди характери, а той е точно такъв.

- Има ли сили Ботев да остане в "А" група и как според вас ще протече борбата за оставане?
- Броят ни за един от аутсайдерите. Всички мислят, че сме сигурни изпадащи, но за нас е добре, че ни подценяват. Убеден съм, че оставането ни в групата не стои на дневен ред. Аз и футболистите няма да се предадем. Със сигурност ще покажем характер.

- Ситуацията в клуба не е никак розова. Кое е най-доброто решение за Ботев?
- Не мога да кажа кое би било най-добре за клуба, защото ще обидя някои хора. Моята цел е да накарам момчетата да тренират и да играят здраво. Има спокойствие в отбора въпреки някои неуредици. Винаги съм казвал, че добрият играч е добър нявсякъде независимо от ситуацията. Ако трябва, ще играем и по правилата на съперника.

- Наричат ви Човека с лаптопа, как гледате на този прякор?
- Нямам проблем с този прякор. Естествено, всеки би искал да го назовават по име. И все пак предпочитам да ми викат Човека с лаптопа, отколкото Човека със сопата. Не виждам какво странно има да работиш с лаптоп, но явно на някои хора са им чужди компютрите.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм