Заралии биха Крушарски за ст. Локомотив

Автор:
Четвъртък, 19 Ноември 2020 15:35
Заралии биха Крушарски за ст. Локомотив

Старозагорската фирма Рудин ООД спечели търга за обновяване на стадион Локомотив.

Тя бе единствената, допусната до финалния етап на конкурса след като другите трима кандидати - ГБС - Пловдив АД, Артстрой ООД, ДЗЗД Спортклуб - Лаута отпаднаха заради непълноти в документацията им.

Обществената поръчка е за "Проектиране и изпълнение на строителство, част от Общинската спортна инфраструктура - Стадион "Локомотив“.

Ценовата оферта на Рудин е 9 986 846, 65 лева без ДДС, като строителството трябва да се извърши в рамките на 1080 дни.

Финансирането е от целевите 12 млн. лева, които държавата приведе по сметките на община Пловдив.

Фирма Рудин ООД се занимава предимно с индустриално строителство. Съдружници в нея са Живко Желев и Динко Динев с по 50 процента дялово участие.

Техническото предложение на тази фирма единствено отговаря на всички изисквания, залегнали в поръчката и събира 50 точки от 60 възможни. Другите трима участници – ГБС Пловдив АД, Артстрой ООД и Спортклуб Лаута ДЗЗД, отпаднаха на етап представяне на техническо предложение, коментира шефът на дирекция "Обществени поръчки" към Община Пловдив Тодор Тодоров.

Спортклуб Лаута ДЗЗД, зад който е босът на ФК Локомотив Пд Христо Крушарски, не е представило документ, доказващ съответствие с изискванията за лично състояние и критерий за подбор, а техническите предложения на другите двама участници не отговарят на изискванията на възложителя.

До няколко дни предстои комисията по избор на изпълнител да се запознае детайлно с финансовата оферта на Рудин ООД и ако няма забележки, да даде възложителя да излезе с решение, след което започва да тече десетдневния срок за обжалване.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм