Георги Гергов разочарован от Димитър Христолов

Автор:
Четвъртък, 15 Януари 2009 17:51

Галя Топалова била готова с оферта към предприемача за Локо Пд

Автор plovdiv-online

ImageИдеята как да се съживи пловдивският футбол занимава крупният бизнесмен Георги Гергов, който признава, че не е запалянко, но и не може двата пловдивски „гранда” да са на дъното на А група.

Миналата година дадох пари за Ботев Пд на Димитър Христолов. Моят приятел Кольо Добрев от КЦМ 2000 АД също помогна. Нищо не стана, каза Георги Гергов. Вместо да съживи Ботев, Христолов взе парите и изгони Марин Бакалов. После ми иска още 50 хиляди да се разплати с футболистите.

В момента канарчетата не са получили заплатите си за декември, както и тримесечни премии за представянето си в А група.

В същото време в критична ситуация е вечният съперник – Локо Пд. Президентката Галя Топалова призна, че е приготвила оферта за продажба на всичките си акции в клуба. Дали ще стигнем до сделка с г-н Гергов, не е ясно, каза Топалова.

Топалова е известна с неспособността си да преговаря, след като предварително вади цифри, а след това пада двойно и тройно. Христолов пък прави обратното – вади цифра, която непрекъснато покачва.

Срам за Пловдив е да няма елитен футболен клуб, каза Георги Гергов. Преди година той предложил на кмета Славчо Атанасов вариант за издръжка на един от двата пловдивски гранда. Всичките пари от озеленяването на Пловдив, след като то се даде на „Пълдинтур инвест” директно да се отчисляват за един от двата футболни клуба. Славчо не вдянал. Сега Локо Пд и Ботев Пд ще стартират пролетния дял като 12-и и 13-и отбори в А група, докато Черно море (Варна) се бори за участие в евротурнирите.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм