Здравко Димитров откри новите кортове на Младежкия хълм

Автор:
Четвъртък, 01 Октомври 2020 12:43
Здравко Димитров откри новите кортове на Младежкия хълм

Кметът на Община Пловдив Здравко Димитров хвърли жребия за първия официален мач след откриването на обновените кортове на Младежкия хълм.

На корт № 2 в среща от втория кръг на провеждащия се турнир "PLOVDIV CUP 2020" излязоха първата ракета на тенис клуб „Тракия“ Илиян Радулов и румънецът Ливиу Попирлан, като жребият бе благосклонен към госта, получил правото първи да сервира в мача. Въпреки това пловдивчанинът спечели двубоя убедително за по-малко от час с 6:0 и 6:0.

Преди това Здравко Димитров, вицепрезидентът на Българската федерация по тенис д-р Георги Крумов, инвеститорите Атанас Рогачев и Христо Христов прерязаха лентата на обновеното съоръжение.

„Ще го кажа кратко и ясно: така се прави. Това, което виждаме сега тук, ще се използва от нашите деца, както и от нас самите. Община Пловдив ще продължи да помага на всички, които инвестират в спорт и в спортна инфраструктура, защото това е нашето бъдеще“, заяви при откриването кметът на Пловдив.

Комплексът се състои от шест корта, трибуни, съблекални и бани, както и помещения за треньори и помощен персонал. Община Пловдив с решение на Общински съвет дари павета за алеите покрай кортовете. Монтирано е осветление 800 лукса, което дава възможност да се играе и до късно вечер.

Инвестицията надхвърля 700 000 лева, а инициативата за мащабната реконструкция е на група пловдивски бизнесмени, сред които са Атанас Рогачев, Антон Челибашки, Иво Ганчев, Христо Христов, Георги Златанов и Милен Христев.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм