33 г. Стефка Костадинова е непобедима!

Автор:
Понеделник, 31 Август 2020 09:16
33 г. Стефка Костадинова е непобедима!

На 30 август 1987 г. в Рим българката печели първата от двете си титли на планетата на открито, но го направи блестящо – с 209 см - световен рекорд. От тогава нито една жена не е надскачала примата на родния спорт.

Тези 209 см в италианската столица са част от удивителната кариера на пловдивчанката, призната за най-великата в историята на тази дисциплина.

Тогава, едва на 22 години, възпитаничката на треньора Николай Петров вече си е осигурила абсолютно превъзходство в дисциплината и побеждава навсякъде. Голямото шоу обаче предстои. Всичко е подбрано като в приказките: мястото – Вечния град, времето – точно на световното първенство, пред камерите и погледите на милиарди зрители по целия свят. Всичко за магията е готовo.

Сякаш, за да се засили ефектът от предстоящото уникално постижение, атракцията на Стефка се предхожда от един турболентен световен рекорд в бягането на 100 м. Бен Джонсън взривява трибуните, но публиката тепърва предстои до види след минути нещо също толкова гениално, но много по-трайно. Нещо, което ще остане да блести десетилетия наред. Световният рекорд на Стефка Костадинова от 209 см.

И за да е всичко като по конец – Стефка прави своя „скок на живота“ пред очите на своя кумир. Миг след кулминацията на вечерта, камерите показват на трибуните срез зрителите Сара Симеони, олимпийската шампионка от Москва 1980 г. аплодира от сърце момичето, което я боготвори, припомня http://xn--bgathltics-psi.com/

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм