Двама ултраси на Локо с обвинения след нощно клане

Автор:
Вторник, 26 Май 2020 15:55
Двама ултраси на Локо с обвинения след нощно клане

Двама фенове на Локомотив Пловдив са привлечени като обвиняеми за нанасяне на лека телесна повреда, съобщиха от прокуратурата.

41-годишният Н.М. и 35-годишният С.Т. са задържани с постановление на наблюдаващия прокурор за срок до 72 часа - ВИЖТЕ ОЩЕ ПО ТЕМАТА.

Към момента е установено, че на 25 май 2020 г., в Пловдив, към 1 часа, в заведение в централната част, е възникнал словесен конфликт между две компании.

Поводът за скандала се изяснява.

Според първоначалните данни, в първата компания са били около десетина привърженици на футболен отбор в Пловдив, а в другата - четирима граждани, сред които и двама полицаи, които не са били на работа и не са изпълнявали служебни задължения.

Във втората група е бил и привърженик на същия футболен клуб, за който е установено, че не се намирал в добри отношения с лицата от първата компания.

Между двете компании първоначално е възникнал словесен конфликт, който прераснал във физическа разправа извън заведението.

Трима мъже са получили травматични увреждания в резултат на сбиването между представители на двете групи.

Единият от тях е полицейски служител, който е настанен в болнично заведение с порезни рани, без опасност за живота.

На представител от привържениците на футболния отбор са установени травматични увреждания – порезни рани по ръцете.

За случая е уведомена полицията.

Първоначално са задържани 11 лица за срок от 24 часа по Закона за МВР, като на двама от тях - Н.М. и С.Т. ще бъде повдигнато обвинение.

И към момента по делото се извършват активни процесуално-следствени действия, насочени към изясняване на цялостната фактическа обстановка – разпити на свидетели, разпознаване на лица и др.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм