Искаме домакинството на Световно по волейбол

Автор:
Петък, 24 Април 2020 06:53
Искаме домакинството на Световно по волейбол

България ще кандидатства за домакинство на световното първенство по волейбол за младежи през 2021 година. Очаква се Управителният съвет на БФВ да се произнесе с решението по въпроса на своето следващо заседание на 30 април.

Догодина страната ни ще бъде и един от домакините на европейското първенство за жени заедно с Румъния, Сърбия и Хърватия.

„България вече се представи отлично с организацията на световното за мъже през 2018 година редом с другия домакин Италия – коментира президентът на родната федерация Любо Ганев, директор тогава на турнира у нас. – За страната ни ще е чест да приемем още един форум от подобен ранг. Доказахме, че имаме база на високо ниво. На заседанието на Управителния съвет на 30 април трябва да вземем решение за кандидатурата ни", уточни Любо Ганев.
Президентът на БФВ не уточни кои зали вдигат нивото на спортната база у нас, но аз ще му припомня. Това е "Колодрума". В тази уникална пловдивска зала през 2016 г. се проведе еропейският шампионат за младежи до 20 г., а през 2019 тук се играха мачове от турнира за купата нациите между отборите на България, Сърбия, САЩ и Иран. А домакинството ни получи най-висока оценка.

Ще бъде истински резил, ако "Колодрума" не бъде определен за един от домакините на европейския шампионат за жени. Няма никакво съмнение,че българският волейбол продължава да бъде авторитет в Европа и света. Хубаво е, че за това признание голяма заслуга има и първенецът на страната "Марица". "Жълто-сините" направиха уникални мачове от Шампионската лига именно в "Колодрума", където прегазиха европейски грандове и накараха волейболните хора в Стария континент да заговорят с уважение за отбора от града под тепетата.Още повече, че Пловдив е истинският център на българския волейбол.
"Ще направим всичко възможно Пловдив да бъде един от домакините на европейското първенство. Нашият град наистина заслужава това признание. Надявам се, че хората, които управляват българския спорт, не могат да забравят как 6000-та зала "Колодрума" се пукаше по шевовете по време на мачовете от Шампионската лига. И то без никакви забележки от страна на представиелите на европейската волейболна централа", убеден е собственикът на "Марица" Илия Динков, който е и първи зам.-президент на родната федерация.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм