Академик иска прекратяване на първенството

Автор:
Петък, 20 Март 2020 15:20
Академик иска прекратяване на първенството

Има голяма вероятност баскетболният шампионат при мъжете да бъде прекратен заради нашествието на коронавируса. Това обяви президентът на "Балкан" Михаил Михайлов. Шефът на ботевградския клуб е убеден, че до крайната дата за подновяването на първенството - 30 март, нищо няма да се промени в държавата

В някои страни, които прекратиха първенствата си, временният лидер беше определен за шампион, припомни Михайлов. В момента именно "Балкан" оглавява класирането. Тук обаче със сигурност ще възникне сериозен проблем, защото шефовете на "Левски Лукойл" няма да се съгласят на служебно класиране. И всичко ще се реши от лобитата в баскетболната федерация.

В същото време пловдивският "Академик Бултекс 99" обяви, че ръководството на клуба е твърдо за спирането на първенството. Всички чужденци са освободени, а в отбора са останали само местните баскетболисти. Треньорът на тима Асен Николов е убеден, че при създалата се обстановка не е нормално да се злоупотребява със здравето на играчите. Ако шампионатът се прекрати, "Академик Бултекс 99" ще бъде записан в класирането под N6.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм