Бивше канарче: В Чехия полицията дебне навсякъде

Автор:
Вторник, 17 Март 2020 09:39
Бивше канарче: В Чехия полицията дебне навсякъде

Бившият нападател на "Ботев" (Пд) Стивън Петков е футболист на първодивизионния тим "Карвина". Той бе преотстъпен на чешкия клуб миналата година от португалския "Фейрензе", който държи правата му. За тима на "Карвина" Стивън Петков е записал общо 10 мача и 374 минути на терена, но все още няма отбелязан гол. През 2020 г. Петков няма още официален мач, след като треньорът му не го включи в подготвителния лагер преди началото на полусезона. Какво ще бъде бъдещето му ще решава "Фейрензе", с който има договор до 2022 година.
Беше любопитно да научим от извора за каква обстановката в Чехия след нашествието на коронавируса.
Ето какво разказа пред "Хоризонт" бившият голмайстор на "канарчетата".

Ситуацията е същата като навсякъде в света, където има коронавирус. Започнахме да тренираме по индивидуален план в парковете на града. Мачовете тук са отложени с три седмици. Ако ситуацията не се промени, първенството ще бъде прекратено.

И тук свободното ходене навън е забранено. Можеш да излизаш, за да отидеш на работа, до магазин за хранителни стоки, до аптека, до банка. И това е. Градът, в който живея, е на около 400 км от Прага, където е голямата зараза.
"Паника няма, но се вижда, че няма трафик по пътищата. Ако излезеш навън, ще те спрат от полицията и ще те попитат къде отиваш. Ще се коментира с хората от клуба как ще тренираме, къде. И както съм и чужденец и ме попитат къде отиваш и ако отговоря в парка? Как биха реагирали местните. Чувствам се добре в Чехия. Щастлив съм, че съм в Централна Европа. В отбора има сигурно 10 чужденци. Не мога да говоря за тях, аз се чувствам добре в Чехия", допълни Петков.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм