Мико след първата си победа на ниво АТР

Автор:
Неделя, 05 Януари 2020 09:27
Мико след първата си победа на ниво АТР

Изглежда много лесно, когато се гледа отстрани. На корта не е така – напрежението е огромно. Това е различна надпревара – да играеш за страната си е много специално. Не играеш само за себе си, а за страната си, за всички хора, които са тук и ме гледат, както и за тези, които са пред телевизора и гледат. Това заяви пловдивчанинът Димитър Кузманов-Мико след победата си над Александър Козбинов, която бе и първа за пловдивчанина на ниво ATP.

Невероятно напрежение. Радвам се, че успях да издържа до края. Сервирах за мача, имах три мачбола. Така е в живота, така е и в тениса – нищо не идва лесно, трябва да се бориш за него, каза Мико.

Той сподели и няколко думи и за феновете в залата:

Това е най-важното нещо за мен. Правим го за всички тези хора тук и за всички вкъщи, които гледат. Там е много късно. Надявам се, че направих хората горди и че Григор ще успее да довърши започнатото.

Първата ракета на България Григор Димитров пък потърси причините за доброто представяне на състава по време на интервюто си след победата му над Раду Албот:

Защото има българи в Австралия може би, не знам? Всичко е прекрасно до момента. Какво да кажа? Много сериозно приемам ролята си на играещ капитан, не е много лесно, понякога ми липсва малко енергия. Опитвам да се фокусирам, доколкото мога. Беше важно и Димитър да спечели първия мач, благодарим и за подкрепата – всичко се получава във момента.

По време на престоя си в Австралия съотборниците му споделиха неколкократно какво вдъхновение за тях е бившият №3. Той, от своя страна, сподели, че чувството е взаимно:

Да, разбира се, че ме вдъхновяват. Говорим си много, забавляваме се заедно, това прави нещата много по-лесни. Понякога оставяме и тениса настрана, можеш да се насладиш на момента. В същото време работим много здраво. Всеки от тях показва чудесна дисциплина. Разбира се, има какво да се желае, но в момента нещата са добре. Много се радваме, че играем пред тази публика, така че, хора, много ви благодаря за подкрепата.

Когато пред най-добрият ни тенисист бе поставен въпроса докъде може да стигне този отбор, той отговори следното:

Всяка мечта започва с вяра. Щом сме тук, значи вярваме в себе си. Когато осъзнах, че класирах страната за отборна надпревара, не знаех с кого ще играем, но знаехме, че трябва да се борим, с когото и да се паднем. Сега всичко опира до вярата и до това да сме здрави и постоянни.

По-късно днес във важен сблъсък за развоя в група C влизат Великобритания и Белгия, а Гофен и компания тепърва ще се изправят срещу България.

 

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм