Валери Димитров четвърти в Абсолютна категория

Автор:
Неделя, 10 Ноември 2019 10:37
Валери Димитров четвърти в Абсолютна категория

На 9 -10 Ноември 2019 г. се проведе 12-тото Световно първенство по карате Шинкиокушин за мъже и жени в абсолютна категория. България бе представена от Валери Димитров, Иванка Делева, Мирослав Милев и Тодор Тодоров.
Валери Димитров остана четвърти след един добре подреден жребий от страна на Японците и "прекрасното" съдийство. Валери победи Leo Liuzza /United States/ с ипон /нокаут/, във втората среща преодоля Fran Luksic /Croatia/ с вадзари.
Третата среща прегази Kazufumi Shimamoto с вадзари, четвъртата среща преодоля японеца Kembu Iriki. На полуфинала загуби със съдийско решение от М.Мазур от Полша,а в битката за третото място отпадна от Дайки Като от Япония с 3:2 съдийски гласа и отново некоректно съдийстване.

Представянето на Валери беше повече от добро, имаше онлайн излъчване и всички видяха духа на татамито, който показа в различните битки, начина по който водеше играта, стратегията която ползваше за различните противници за да ги преодолява. За съжаление както във всяко Световно и този път имаше "резачки" по отношение на съдийстването, но нека не забравяме как Валери стигна до тук - с много положен труд, с помоща на треньори и каратеки, които пряко участваха в подготовката му през всичките тези години, постоянство и усилени тренировки. Валери Димитров е не просто боец той е личност, която през последните 20 години прослави България и Европа по цял свят и въпреки всичко върха на абсолютния Световен шампион за пореден път не беше преодолян. Японците добре се бяха погрижили отново японец и японка да са новите Световни шампиони.


Иванка Делева премина през първи кръг с вадзари, втората среща отпадна от японката Yui Kikukawa, която се класира и четвърта на Световното първенство.
Мирослав Милев започна убидително като победи Jeferson Martins /Бразилия/ със невероятен ипон /нокаут/. Във втората среща след необяснимо съдийско решение загуби с 3:2 съдийски гласа от Edgard Sečinski от Литва.
Тодор Тодоров отпадна още в първи кръг в редовното време от Dmitrii Solovev от Русия. С това участието на нашите каратеки на 12тото Световно първенство приключи. Поздравления за целия отбор и техните треньори, благодарности на цялата Българска агитка в Япония и всички, които тези два дни отдалеч подкрепяхте нашите каратеки.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм