Пранди върна най-добрите волейболисти, дано не е късно

Автор:
Вторник, 29 Октомври 2019 17:06
Пранди върна най-добрите волейболисти, дано не е късно

На 23 септември написах коментара "България остана без мъжки национален отбор по волейбол". Поводът беше тоталният резил на европейското първенство във Франция и Словения. В коментара ми нямаше новина, защото знаех, че на този шампионат нищо добро не ни чака. Както и се случи. Затова и не страдах, макар че съм обличал националния екип и знам какво е да слушаш българския химн. Но не можех да вървя срещу фактите, които говореха, че от истинския национален тим нищо не е останало. И това блесна още на олимпийската квалификация в България, където паднахме на финала от Бразилия и загубихме паспортите за Токио.
Вярно, че някои "специалисти" говорха, че само късметът ни е попречил да спечелим срещу бразилците, още повече че имахме мачбол. Но пропускат един жесток закон, който казва, че в световния спорт много често сантиметрите, секундите и дори само една точка решават титлите и медалите. Но това могат да сторят само най-добрите.
Веднага след загубата на квалификацията във Варна написах, че "С калпав треньор на олимпиада не се ходи". А оценката ми за Силвано Пранди беше елементарно упражнение. Този италиански треньор, обявен по неизвестни за мен мотиви за професор от някои "познавачи" на волейбола, буквално унищожи националния отбор. Без никакво обяснение той напъди тези, които можеха да победят Бразилия. Още повече, че са го правили. И това са най-добрите български волейболисти: Тодор Алексиев, братята Георги и Валентин Братоеви, Николай Николов и Николай Учиков. И то
преди най-важното състезание за българския волейбол. Тогава много страдах и ми идваше да хвърля в морето Данчо Лазаров, Силвано Пранди и всички онези, които плюскат волейболен хляб. В това число и членовете на федерацията Любо Ганев и Борислав Кьосев.. Защото двамата разбират от волейбол и можеха да хванат за гушите никаквиците, които разсипаха националния тим.
Стана ясно, че Силвано Пранди е решил да върне в отбора прокудените Тошко Алексиев, Георги и Валентин Братоеви, Николай Николов и Николай Учиков. Към тях е включил Боян Йорданов и Владислав Иванов. Какъв ефект ще има това решение не се наемам да коментирам. Знам обаче, че ги чака едно различно състезание, което не може да се сравнява нито със световно, нито с европейско първенство. Тези турнири са жестоки и там правилата често не са сред най-уважаващите елементи във волейболната ИГРА. Знам го от опит.
Предолимпийският турнир в Берлин е от 5 до 10 януари 2020 година. България е в една група със Сърбия, Франция и Холандия. В другия поток са Германия, Словения, Чехия и Белгия.
Виза за Япония ще получи само победителят в турнира.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм