Румънското държавно по колоездене - в Колодрума

Автор:
Сряда, 09 Октомври 2019 16:27
Румънското държавно по колоездене - в Колодрума

Румънската федерация по колоездене отново избра пловдивската зала „Колодрума“ за домакин при провеждане на Румънския национален шампионат по колоездене през 2019 година. Той ще се проведе на 26 и 27 октомври 2019 г.
Най-силните състезатели от северната ни съседка ще дадат всичко от себе си в надпреварата, за да спечелят медали и подобрят рекорди, имайки предвид изключително бързата и качествена писта в Пловдив.
Рекордът на 1000 м. писта , поставен от Мирослав Минчев от КК „ Спринт“ при откриването на зала „ Колодрума“, бе подобрен от Норберт Забо , SC “Intersport” (1:04:13) именно по време на проведения Румънски национален шампионат по колоездене на 20-ти и 21.10.2018 г. Същевременно така бе поставен и нов национален рекорд за Румъния в съответната дисциплина.
Единственият параолимпийски шампион на Румъния Едуард Новак, спечелил само преди по-малко от месец бронзов медал на Световното първенство по пара колоездене в Холандия, отново ще вземе участие в състезанието, доказвайки за пореден път, че неравностойното положение не е пречка за успеха.
Като Президент на Румънската Федерация по колоездене, Едуард Новак високо цени партньорството със зала „ Колодрума“ и тя логично е негов повторен избор за провеждане на националния шампионат през 2019 г.
След Румънския национален шампионат през 2018 г. година в зала „Колодрума“ осезаемо се увеличи броят на колоездачите от Румъния, които редовно идват в Пловдив, за да провеждат своите тренировки на пистата в залата за състезания от най-висок ранг на европейско и световно ниво.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм