Пловдивчанинът Йосиф Миладинов с бронз в плуването

Автор:
Събота, 24 Август 2019 22:59
Пловдивчанинът Йосиф Миладинов с бронз в плуването

Йосиф Миладинов е трети в света, записвайки един от най-значимите успехи за българското плуване на първенството за юноши в унгарската столица Будапеща.

16-годишният пловдивски талант, който тренира в Швейцария, го направи на 50 м бътерфлай с поредния си национален рекорд, финиширайки за 23,48 сек.
Състезателят на пловдивския клуб "Младост" остана на 11 стотни от златото, спечелено от италианеца Томас Чекон, триумфирал с 23,37 сек. На старта Миладинов беше с най-бърза реакция - 0,61 сек.

Втори е световният шампион на 100 м бътерфлай от Русия Андрей Минаков – 23,39 сек.

Това е втори бронз от световно първенство по плуване за юноши и девойки, след този на Антъни Иванов на 200 м бътерфлай в Инданаполис през 2017 г.

Йосиф Миладинов, кйто тренира при швейцарския спец Жерар Мьорланд, направи четвъртия си национален рекорд на шампионата в Будапеща, три на 50 м бътерфлай.

Българското плуване записа най-славната си страница в историята на юношеските световни първенства – общо три финала, бронзов медал, четвърто място на Миладинов на сто бътерфлай (и то с олимпийска квота) и седмото на Йордан Янчев на 400 м св. стил.
Миладинов живее в Швейцария, където аботят родителите му.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм