След 40 г. 16-годишен донесе медал по плуване за Пловдив

Автор:
Вторник, 09 Юли 2019 12:46
След 40 г. 16-годишен донесе медал по плуване за Пловдив

Състезателят на пловдивския плувен клуб "Младост" Йосиф Миладинов спечели сребърен медал на европейския шампионат за юноши в руския град Казан.

Това е първият медал за пловдивското плуване след пауза от над 40 години, когато Петър Кочанов извоюва бронзово отличие от първенство на Стария континент.

Талантливият плувец финишира на второ място в дисциплината 100 метра бътерфлай с резултат 52,11 секунди.

Победител стана руснакът Андрей Минанков, който преплува разстоянието за 51,66 секунди. Пак в Казан Йосиф се класира 6-и на 50 метра.

16-годишният пловдивчанин остана само на 3 стотни от норматива на 100 метра за участие на олимпийските игри в Токио през 2020 година.

Според запознати Йосиф Миладинов ще вземе олимпийска квота още тази година на световното първенство за младежи, което ще се проведе в Китай.

Резултатите на Йосиф в Казан наистина са впечатляващи. И на 100, и на 50 бътерфлай той подобри републиканските рекорди за мъже, които бяха притежание на другата ни голяма звезда Антъни Иванов.

Йосиф Миладинов започва да тренира в "Младост" при Славяна Раденкова. С него работи и Стефан Георгиев. Родителите на таланта се местят в Германия, а сега работят и живеят в Швейцария.

Йосиф няма намерение да се състезава за западни клубове, въпреки примамливите предложения. Той продължава да участва в шампионатите на България от името на "Младост".

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм