Ерол от Доброслав ще бди над Желко Петрович

Автор:
Вторник, 11 Юни 2019 12:19
Ерол от Доброслав ще бди над Желко Петрович

Преди 10-ина дни написах коментар със заглавието: "В "Ботев" направиха чистка по запалянковци". Поводът бе жестоката гонка, която извърши собственикът на пловдивския клуб Георги Самуилов, като натири целия треньорски екип начело със старшията Николай Киров.

Футболният бос опита да обясни решението си със слабото представяне на отбора в последните два сезона. Което, разбира се, не е вярно. Цялата истина е съвсем елементарна - загубата на жълто-черните от пловдивското Локо на финала за купата на страната.

От стария екип останаха само дясната ръка на Самуилов - Ерол Кючуков, който е съветник на клубния бос, и спортният директор Адалберт Зафиров.

А че чистката е запалянковска, потвърждават събитията в последните дни. Както вече е известно, "Ботев" има нов старши треньор и това е черногорецът Желко Петрович. Той е с зашеметяваща треньорска и състезателна кариера.

Работил е в елитни европейски клубове в Англия, Испания, Португалия, Холандия, където е учил занаята като помощник на легендарни футболни специалисти, каквито са Гус Хидинг, Дик Адвокат, Мартин Йол, Аврам Грант, Руд Гулит. След което успешно тръгва сам по трънливия път на взривоопасната треньорска професия. Бил е и национален играч в сборния отбор на бивша Югославия.

Няма никакво съмнение, че новият треньор на "Ботев" е със сериозно досие и е нормално да започне работа със свой екип. Друг е въпросът дали всичко, което Желко Петрович знае за футбола, ще проработи в Коматево. Лично аз му пожелавам успех.

Но в същото време излиза въпрос, който може да се превърне във футболен виц. Защото на този ерудиран треньор оценка ще дават двама български специалисти. Не съм убеден, че те са такива, защото визитката им е много тънка, но все пак получават заплата, за да вършат някаква футболна дейност. Лично аз не мога да си представя как Ерол Кючуков, който е бил треньор на "Надежда" (Доброслав) и "Черноморец", ще оценява работата на Желко Петрович и ще съветва Самуилов какво трябва да иска от новия наставник.

Или Адалберт Зафиров, който трябва да бъде първият, пред когото черногорецът е длъжен да се отчита. Нямам нищо против Зафиров, но във футболната му биография пише, че е сменил доста клубове като треньор, през които е преминавал по кратката процедура. Просто много бързо са го гонили.
Но в българския фолклор има една много хубава поговорка:"Който плаща, той поръчва музиката!"

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм