Преобразяват парк „Европа” в Кричим

Автор:
Четвъртък, 06 Юни 2019 10:27
Преобразяват парк „Европа” в Кричим

Ново приятно място за отдих и разходки ще имат скоро жителите и гостите на Кричим. Градските власти са изготвили проект за реконструкция и благоустрояване на пл. “Демокрация“ и прилежащите й пространства с наименование парк „Европа“. Той предвижда фрезоване и обогатяване на почвата, затревяване и нови цветни лехи, които ще се поддържат свежи с подземни и надземни напоителни системи. Ще бъде почистен и боядисан бетоновият монумент, а плочките на терасата – сменени. Подменени ще бъдат също тротоарните плочки, бордюрите и металните ограждения.

Проектът предвижда там да бъде изграден и фонтан, както и да бъдат поставени нови пейки и кошчета за смет. На мястото на старата обществена тоалетна ще бъде издигната нова – по всички европейски стандарти. Целият парк ще бъде осветен с прожектори, ще бъдат монтирани и нови стълбове с LED лампи.

„Изготвеният проект е подаден в ДФ „Земеделие“, за да се кандидатства за финансиране по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., и е в процес на оценка”, посочи кметът на града Атанас Калчев.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм