Убитият ром - с 14 присъди за кражби, едната - от ферма на кипъреца

Автор:
Понеделник, 13 Май 2019 19:16
Убитият ром - с 14 присъди за кражби, едната - от ферма на кипъреца

Прокуратурата обвини и ромите, влезли в имота на кипърския фермер от Болярино. Убитият Петър Гаджанов пък е бил с 14 присъди за кражби, като една от тях е била на крави от кравефермата на Димитракис Пирилис.

Припомняме, че той прегази с джипа си Гаджанов, който влязъл да краде отново от кравефермата заедно с други двама роми в събота срещу неделя.

Днес, 13 май 2019 г., Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняеми:

А.Г., на 28 г., за това, че на 11 май 2019 г., в землището на с. Болярино, обл. Пловдив, направил опит за кражба на селскостопански животни – две крави от фермата на Д.П., на 60 г., като деянието е извършено в условията на опасен рецидив, след предварителен сговор с А.И., на 28 г., и с П.Г., на 30 г.,  – престъпление по чл. 196 ал. 1 т.2 във .вр. чл.195 ал. 1 т.4 и т.5 във вр. чл. 194 ал. 1 във вр. чл.29 ал. 1 б. А във вр. чл. 18 ал. 1 от Наказателния кодекс,

и А.И., на 28 г., за това, че на 11 май 2019 г., в землището на с. Болярино, обл. Пловдив, направил опит за кражба на селскостопански животни – две крави от фермата на Д.П., на 60 г., като деянието е извършено в условията на повторност, след предварителен сговор с А.Г., на 28 г., и П.Г., на 30 г. –  престъпление по чл. 195 ал. 1 т. 4,5,7 във вр. чл. 194 ал. 1 във вр. чл. 28 ал. 1 във вр. чл. 18 ал. 1 от Наказателния кодекс.

До момента е установено, че около полунощ на 11 май 2019 г., двамата обвиняеми, заедно с П.Г., на 30 г., отишли във ферма в землището на с. Болярино, обл. Пловдив, с намерение да извършат кражба на селскостопански животни – две крави. Те били забелязани от собственика на фермата – Д.П., кипърски гражданин, който ги подгонил с автомобила си „Форд Рейнджър“. Тримата се разбягали в различни посоки. След кратко преследване единият от тях – Петър .Г., на 30 г., бил застигнат  и блъснат от  автомобила, управляван от Д.П. Пострадалият мъж е починал от нараняванията си, като по случая е образувано досъдебно производство в Окръжна прокуратура-Пловдив. А.Г. и А.И. успели да избягат и по-късно били задържани от полицията.

До момента А.Г. е осъждан 9 пъти / осем пъти за кражби и един път за грабеж/, като е излязъл от затвора през септември 2018 г. Той е бил осъден на „лишаване от свобода“ за срок от две години и осем месеца за кражби на крави от различни собственици, измежду които и от собственика на фермата Д.П.

А.И. е осъждан два пъти за престъпления против собствеността – кражби. Пострадалият П.Г. е бил осъждан 14 пъти, включително и за кражба на коне от собственика на фермата Д.П. през 2011 г., за което му е било наложено наказание от седем години лишаване от свобода, което е изтърпял.

„Обвиняемите А.Г. и А.И. са задържани за срок от 72 часа, като преценката е на наблюдаващия прокурор дали ще внесе искане за  вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях. По досъдебното производство ще бъдат разпитани свидетели и назначени експертизи“, уточни Чавдар Грошев, районен прокурор на гр. Пловдив.  Разследването по случая продължава.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (1)

  • Дияна Николова Варна-бивш служител на Пловдивска фирма за подправки.

    Във тая фирма и аз работих с един циганин Мишо,съвестно момче,но много миришеше.

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм