МГЕРБ-Родопи с благотворителен концерт за 3-годишната Никол

Автор:
Неделя, 14 Април 2019 16:56
МГЕРБ-Родопи с благотворителен концерт за 3-годишната Никол

Благотворителен концерт за набиране на средства за малката Никол организираха младежите от ГЕРБ – Родопи с ръководител Ива Кацарова. Събитието, в помощ на детето, беше в читалището на с. Цалапица и събра 4000 лева за благородната кауза.

Малката Никол е на 2 г. и 9 месеца. По време на бременността, в седмия месец, майката вдига много високо кръвно и се налага да роди преждевременно. За съжаление това се отразява недобре на детето. То се разболява от менингит, а след това лекарите установяват и хидроцефалия. Никол не е много подвижна, има нужда от непрестанно наблюдение. Прегледът в Турция, в специализирана клиника е около 350 евро, а за самите процедури, за лечение, майката очаква отговор от болницата под форма на "оферта".

На благотворителното събитие се събраха над 300 души. Да го подкрепят дойдоха и кметът на община „Родопи“ и общински ръководител на ГЕРБ –Родопи Пламен Спасов, кметът на Цалапица Стойко Дичев, кметът на село Брестовица Любен Радев, народните представители от ГЕРБ-Пловдив област ген. Константин Попов и Запрян Янков, областният ръководител на МГЕРБ Владимир Пильов. Каузата беше подкрепена и от много младежи, жени и общински съветници от ГЕРБ от цялата Пловдив област, както и от евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел.

Преди началото на концерта кметът на Цалапица Стойко Дичев, като домакин, изказа своята подкрепа към семейството на Никол и изрази надежда, че с помощта на толкова много хора, ще се съберат необходимите средства за лечението на детето.

„Всички ние искаме да дадем шанс на малкото момиченце да се пребори и да има пълноценен живот, затова сме и тук заедно с младежите. Искаме да покажем, че заедно можем да бъдем добри и да помогнем за по-доброто бъдеще на Никол“, коментира Пламен Спасов.

Семейството на Никол беше подкрепено и от всички музиканти и изпълнители от самодейните състави от селата Ягодово, Крумово, Белащица, Марково, Устина и Цалапица, както и от солиста на ансамбъл "Българе" и общински съветник от ГЕРБ - Веселин Кузмов и акордеониста Румен Илиев, които смаяха публиката с уникалните си изпълнения и свириха и пяха абсолютно безвъзмездно и със сърце, за да помогнат на общата кауза - едно малко слънчице да се вдигне на крака!

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм