Младежи спасиха дете на 11 г. от водите на водопад

Автор:
Понеделник, 11 Март 2019 17:34
Младежи спасиха дете на 11 г. от водите на водопад

Двама младежи на 29 години спасиха 11-годишното момиченце, което падна от скалата над водопад Сучурум край Карлово в неделя. Тялото на детето е било повлечено от водопада и след бързата реакция на младия мъж е извадено от водата в безсъзнание.

Това разказа на специална пресконференция директорът на ОД на МВР Пловдив Атанас Илков.

В момента на инцидента край водопада е имало две двойки, които са били на излет. Мъжете видели раницата на детето за плува във водата, а после и момиченцето. Единият се е гмурнал във водите, докато приятелката му моментално е звъннала на спешния телефон 112.

След като тялото е било извадено е пристигнал и патрул на полицията.

Един от служителите на реда и един от младежите са реанимирали детето и благодарение на това то е спасено.

Линейка го откарва в Карловска болница, а оттам - в УМБАЛ Св. Георги.

Двете приятелки на падналото във водата дете избягали в гората от страх. Едното момиче разказало за инцидента на майка си по телефона, а тя се обадила на майката на пострадалата.

Жената пристигнала край водопада и обяснила на полицаите, че двете момиченца са в гората.

От МВР веднага организират спасителна група, която след 30-40 минути ги намерили върху висока скала.

Мястото е много опасно и екстремно. Често деца ходят там. Получавали сме сигнали за такива, които са отишли, като в повечето случаи, те отиват там, за да си направят селфи. Може и това да е причината трите деца да са отишли там. Все още децата не са дали обяснение, поясни директорът на МВР Пловдив Атанас Илков.

Той благодари за доблестта на двамата младежи и на служителите си, участвали в спасителната акция и посочи, че ще бъдат наградени в понеделник в Карлово.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (3)

 • roni

  Възхитена съм от героизма на младия човек. Сигурна съм,че такива доблесни млади хора ще спасят многострадалната ни страна. Поклон пред благородството на този истински човек!

 • Мария

  Браво на тези момчета спасили , момиченцето дай Боже да има повече такива добри хора.

 • читател

  Браво!!! Общината да установи, от какво младежите имат нужда - ако учат или карат квалификационни курсове да им осигури стипендии до завършването, ако нямат работа, да им намери подходяща такава. Както обикновено! Ако имат някакви материални нужди, които ще им помогнат за житейска реализация да бъдат задоволени!
  А не да минава с тупане по рамото!!!

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм