Ген. Константин Попов води делегация в Северна Македония

Автор:
Събота, 23 Февруари 2019 17:09
Ген. Константин Попов води делегация в Северна Македония

Делегация, водена от ген. Константин Попов - председател на Комисията по отбрана при 44-то Народно събрание беше на посещение в Република Северна Македония по повод ратификацията от Народно събрание на протокола за присъединяване на страната към НАТО. В делегацията участваха народните представители Борис Вангелов и Слави Нецов и Иво Антонов - директор на дирекция „Социална политика и политика по военно-патриотично възпитание“ в Министерство на отбраната.
На среща в посолството на Република България в Скопие с посланик Ангел Ангелов беше отбелязано огромното значение на ратификацията и ролята на България за това да се случи. Западните Балкани стават по-сигурни, по-стабилни и с повече перспективи за развитие пред икономиката и бизнеса.
„Северна Македония може да разчита на пълната ни подкрепа и практическа готовност за съдействие в процеса на интеграция и пълноценното й присъединяване към НАТО. Аз съм убеден, че ръководството на страната разчита и на конкретна помощ от страна на министерството на отбраната и Българската армия“ отбеляза генерал Попов.
Посещението беше използвано и да бъдат предадени събрани лични средства от членовете на комисията по отбрана в помощ на поддържането на българското военно гробище в Ново село, като израз на предприетата в края на 2018 г. родолюбива инициатива.
На среща с представители на Съюза на ветераните от отбраната и сигурността на Северна Македония бяха обменени мнения по задълбочаване на сътрудничеството и приятелските отношения.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм