Каре, обрало вещи за половин милион, пред Темида

Автор:
Събота, 12 Януари 2019 09:28
Каре, обрало вещи за половин милион, пред Темида

Четирима организирали въоръжен грабеж на вещи за 457 352 лева, застават пред Окръжен съд Пловдив в понеделник.

Подсъдими са Йордан С., Марин П., Александър К. и Александър Д.

Срещу подсъдимия Йордан С. е повдигнато обвинение в това, че на 27-и срещу 28-и май 2017 г. в с. Йоаким Груево, област Пловдивска, в съучастие като подбудител и помагач на Александър К., Александър Д. и Марин П. - последните като извършители, умишлено е склонил и умишлено улеснил – чрез съвети, разяснения отстраняване на спънки и набавяне на средства Александър К., Александър Д. и Марин П., да отнемат чужди вещи на обща стойност 457 352.00 лева от М. И. с намерение противозаконно да ги присвоят, като са употребили за това сила, грабежът е в особено големи размери и един от извършителите му – Александър Д., е бил въоръжен.

Срещу Марин П. е повдигнато обвинение в това, че на 27-и срещу 28-и май 2017 г. в с. Йоаким Груево, област Пловдивска, след като е бил осъждан за тежко умишлено престъпление на лишаване от свобода не по-малко от една година, изпълнението на което не е отложено по чл. 66 от НК и след като е бил осъждан два или повече пъти на лишаване от свобода за умишлени престъпления от общ характер, като поне за едно от тях изпълнението на наказанието не е отложено по чл. 66 от НК, като извършител, в съучастие с Александър К., Александър Д. – също като извършители, и Йордан С. – като подбудител и помагач, отнел чужди вещи на обща стойност 457 352.00 лева от М. И., с намерение противозаконно да ги присвоят, като е употребил за това сила, грабежът е в особено големи размери и един от извършителите му – Александър Д., е бил въоръжен.

Срещу Александър К. е повдигнато обвинение в това, че на 27-и срещу 28-и май 2017 г. в с. Йоаким Груево, област Пловдивска, при условията на опасен рецидив – след като е бил осъждан за тежко умишлено престъпление на лишаване от свобода не по-малко от една година, изпълнението на което не е отложено по чл. 66 от НК и след като е бил осъждан два или повече пъти на лишаване от свобода за умишлени престъпления от общ характер, като поне за едно от тях изпълнението на наказанието не е отложено по чл. 66 от НК, като извършител, в съучастие с Александър Д. и Марин П. - последните като извършители, и Йордан С. – като подбудител и помагач, е отнел чужди вещи на обща стойност 457 352.00 лева от М. И., с намерение противозаконно да ги присвоят, като е употребил за това сила, грабежът е в особено големи размери и един от извършителите му – Александър Д., е бил въоръжен.

Срещу Александър Д. е повдигнато обвинение в това, че на 27-и срещу 28-и май 2017 г. в с. Йоаким Груево, област Пловдивска, при условията на опасен рецидив – след като е бил осъждан за тежко умишлено престъпление на лишаване от свобода не по-малко от една година, изпълнението на което не е отложено по чл. 66 от НК, като извършител, и Йордан С. – като подбудител и помагач, е отнел чужди вещи на обща стойност 457 352.00 лева /четиристотин петдесет и седем хиляди, триста петдесет и два/ лева, от владението на М. И., с намерение противозаконно да ги присвои, като е употребил за това сила, грабежът е в особено големи размери и е бил въоръжен – престъпление по чл. 199 ал.2 т.3 вр. ал. 1 т. 4 вр. чл. 198 ал.1 вр. чл. 29 ал.1 б. „А“ вр. чл. 20 ал. 2 вр. с ал.1 от НК.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм