ЖГЕРБ Пловдив област със сърце от капачки в Стамболийски

Автор:
Петък, 04 Януари 2019 10:27
ЖГЕРБ Пловдив област със сърце от капачки в Стамболийски

Идеята на областния координатор на ГЕРБ и кмет на Стамболийски - Георги Мараджиев е с пластмасови капачки да се напълни огромно сърце в центъра на града. Капачки ще бъдат разиграни на търг, в който ще участват производители на полиетилен от различни райони на България. Събраните средства ще отиват за благотворителни каузи в област Пловдив. Към тази инициатива се присъединяват и дамите от ЖГЕРБ - Пловдив област, които също ще пълнят със събрани капачки сърцето в Стамболийски. То е изработено от служители на общинската фирма БКС, а първите дарители, които дадоха начало на инициативата, бяха членовете на семейството на Георги Мараджиев.

"Съпругата ми е събирала тези капачки в продължение на месеци и много ми се иска колкото може повече хора също да съберат капачки за кампанията и да пълнят сърцето", коментира областния координатор Георги Мараджиев.

„Подобни сърца за събиране и рециклиране на пластмасови капачки са поставени в много европейски градове, а първи за България бяха колегите от Бургас. Сега и ние от ГЕРБ -Пловдив област по инициатива на областният координатор Георги Мараджиев се включваме, за да подпомагаме благотворителни каузи и хора в нужда, каза и областният ръководител на ЖГЕРБ Евелина Апостолова.

Георги Мараджиев вече се е ангажирал да покани производители на полиетилен от различни райони на България да наддават за капачките, веднага щом сърцето се напълни. Кампанията ще продължи и за в бъдеще, като със събраните средства ще бъдат подпомагани институции или хора в нужда в цялата област Пловдив.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм