Ген. Попов съдейства за решаването на дългогодишен проблем с водата

Автор:
Четвъртък, 08 Ноември 2018 10:45
Ген. Попов съдейства за решаването на дългогодишен проблем с водата

Министерският съвет прие решение за обявяване на имот - публична държавна собственост за имот - частна държавна собственост и за безвъзмездното му прехвърляне на община Карлово, област Пловдив. Имотът се намира в землището на с. Васил Левски и представлява едноетажна сграда за помпено и хлориране със застроена площ 29 кв. м, функционално свързана с инфраструктурни съоръжения - водохващане и гравитачен водопоровод. Безвъзмездното прехвърляне на цитирания имот в собственост на община Карлово е с цел осигуряване на водоснабдяването на с. Васил Левски, при съобразяване на законодателството и правилата в областта на държавните помощи.

До това решение се стигна след като ген.Константин Попов се зае да помогне за разрешаване на проблема с недостига на питейна вода в карловското село Васил Левски. Той разбра за тревогата на хората от кмета на селото Доньо Стоянов по време на своя открита приемна. Тогава Стоянов уточни, че над 30 години има недостиг на питейна вода в населеното място. За да се разреши проблема е било нужно община Карлово да предприеме действия за промяна на собствеността на съществуващия водопровод преминаващ през местността „ Навалийска река“ в землището на село Васил Левски от публична държавна в публична общинска собственост. Водопроводът се стопанисва от Министерство на отбраната и е захранвал района на отдавна закритото военно поделение в село Марино поле. Специалистите са категорични, че въпросното водохващане има достатъчен дебит да захранва и поделението, и потребностите на населението в село Васил Левски. След разговори между ген. Попов и кметът д-р Емил Кабаиванов Община Карлово е предприела действия за смяна на собствеността. В същото време генералът е провел разговори с министър Каракачанов и процедурата в Министерство на отбраната е била задействана. Така се стигна до решението на Министерски съвет от седми ноември.

След промяната на собствеността предстои общината чрез Общинския съвет на Карлово да прехвърли съоръжението на Асоциацията по ВиК-Пловдив, за да може да бъдат направени нужните технически връзки и прехвърляния от водохващането. От ГЕРБ - Карлово в лицето на общинския ръководител Данка Люртова и ген. Попов потвърдиха, че след решението на правителството, управителят на ВиК Пловдив Спартак Николов е уверил, че ще бъде направено необходимото този многогодишен проблем да бъде разрешен в най-скоро време.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм