Оставиха под домашен арест дядото прострелял съсед

Автор:
Четвъртък, 11 Октомври 2018 13:23
Оставиха под домашен арест дядото прострелял съсед
Пловдивският апелативен съд не уважи протеста на прокуратурата и остави в сила мярката за неотклонение „домашен арест“ , взета от Окръжния съд спрямо 75-годишния Стефан Говедарски от Раковски.
Срещу него е повдигнато обвинение за опит за умишлено убийство на Иван Гълев/33/, станало на 2 октомври 2018 г. /престъпление по чл. 115 във връзка с чл. 18 ал.1 от Наказателния кодекс/, за което законодателят е предвидил наказание „лишаване от свобода“ от 10 до 20 години.
Според съда, от приложените доказателства може да се направи обосновано предположение, че Говедарски. е извършил престъплението, в което е обвинен.
Обвиняемият, който е в напреднала възраст, до настоящия момент не е осъждан. Има добри характеристични данни.
Освен това здравословното му състояние е влошено в значителна степен, тъй като той има тежки сърдечни и белодробни заболявания.
Съдът прие, че съществува конкретна опасност пенсионерът да извърши престъпление спрямо пострадалия, но прецени, че тази опасност не е интензивна до степен да обоснове задържане под стража, доколкото обвиняемият е демонстрирал искрено разкаяние след деянието, а и посегателството е било провокирано от предходно предизвикателно поведение на пострадалия. Така че споменатата опасност би могла успешно да се отстрани посредством мярката за неотклонение „домашен арест“. 

Определението на Апелативния съд е окончателно и не подлежи на обжалване. 

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм