14 г. зад решетките за ревнивец убил годеницата си

Автор:
Понеделник, 02 Юли 2018 15:54
14 г. зад решетките за ревнивец убил годеницата си

14 години затвор при първоначален строг режим ще лежи зад решетките Илиян Ранеглов/27/ убил годеницата си Милена Динова в с. Куртово Конаре.

Това реши преди малко Окръжен съд Пловдив.    

Магистратите не приеха твърдението на прокуратурата, че убийството е извършено с особена жестокост, но потвърдиха задържането под стража на подсъдимия.

Освен това убиецът трябва да плати и 300 000 лева кръвнина - по 150 000 лв. на майката и бащата на жертвата си.

И прокуратурата, и близките на убитото момиче, които искаха доживотен затвор, са категорични, че ще обжалват присъдата.         

Според обвинението на 28.12.2016 г. подсъдимият Илиян Р. след работа отишъл в заведение, където употребил алкохол със свои приятели. Връщайки се вкъщи, между него и Милена възникнал конфликт.

Жената прибрала лични вещи в чанта и тръгнала за работа, понеже била нощна смяна. Преди това заявила на подсъдимия, че поради влошените им отношения ще го напусне.

Илиян  взел от кухнята нож и последвал приятелката си. Настигнал я на около 20 метра от жилището им. Хванал я за рамото и след като я обърнал към себе си и нанесъл удар с ножа в областта на гърдите. След това я изоставил и се прибрал обратно в дома си.

Няколко минути по-късно колеги, с които Милена трябвало да пътува до работното си място, открили тялото й и се обадили на тел. 112. 

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Апелативен съд – Пловдив.

Определението на съда идва след като днес в съдебна зала Рангелов бе закован с показанията на оперативния работник от отдел „Убийства” към Главна дирекция „Национална полиция” Десислава Льольова.

Името й многократно бе споменато в съдебна зала от Илиян, обвинен в убийството на годеницата си Милена.

Според подсъдимия тя едва ли не с манипулации го е принудила да признае, че той е извършителят и даже му е диктувала какво да каже в показанията си.

На основание на твърденията му Льольова бе призована да свидетелства в Пловдив.

„По време на беседите и на разследването установихме, че е имало ескалации на ревност от страна на Илиян Рангелов и всичко това видяхме в писмата във Вайбър, които са си разменяли с Милена.", каза разследващият полицай.

Тя посочи, че в деня на трагедията - 29 декември 2016 година е била командирована в Куртово Конаре заедно със свой колега.

Направило й впечатление, че къщата е изключително поддържана и чиста и навсякъде имало снимки на двамата – Милена и Илиян, с надписи на английски „Любов”.  

„Илиян обаче нямаше ангажираност към всички приготовления за сватбата, която щеше да се вдигне през март. В нея участваха родителите на Милена, но не и самият Илиян.“, сподели полицайката.

„По време на разговори с колежки на момичето те разказаха, че е имало много ревност от страна на Илиян към годеницата му. Той разказа, че след като е бил извикан от колеги на Милена, е излязъл, видял е трупа, върнал се е в дома си, взел е одеяло, в което е завил тялото. От дългогодишния си опит като криминалист знам, че когато убиецът е близък с жертвата, след извършване на престъплението той полага грижи за нея, защото по този начин изкупва вината вътре в себе си. Не му направи впечатление това, което му казах – че на нея ѝ е студено така или иначе, защото тялото е било положено върху павета”, спомни си Льольова.

„По никакъв начин не съм оказвала нито физически, нито психологически натиск по време на беседването с Рангелов. Единственото нещо, което направих е, от човешка гледна точка, да кажа на майка му какво да му приготви за ареста. Установихме също, че преди години дядо му по идентичен начин е наръгал баба му многократно с нож и жената едва оживяла. Направи ми впечатление също, че когато Илиян описваше начина, по който е убита Милена, той каза „прободена с нож” и описваше раната под гърдите по такъв начин, че не е възможно човек, който не е извършил престъплението, да знае такива подробности. Практика при нас е да караме извършителя на престъплението да рисува оръжието, което е използвал, преди да го намерим. Илиян нарисува точно същия нож, който по-късно намерихме в кухнята в дома му и по който бяха открити следи от кръв. Освен това неговото състояние беше много странно, като на притеснен човек, извършил престъпление. Заради това бяхме сложили служители в ареста, които да го наблюдават да не се самоубие”, подчерта Льольова.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм