Делото Златната баба остана пак без присъда

Автор:
Сряда, 13 Юни 2018 13:02
Делото Златната баба остана пак без присъда

Съдебен състав на Пловдивския районен съд с председател съдия Елена Герцова и двама съдебни заседатели и при участието на прокурора от Районна прокуратура-Пловдив Бригита Байрякова не успя и днес да приключи делото срещу подсъдимите Албенко Зоев Методиев и Борислав Георгиев Димитров.
Делото за най-голямата телефонна измама у нас станало известно като „Златната баба” заради потърпевшата Елена Борисова Ангелова от Първомай, която не успя да опази евро и долари на стойност 575 760 лева, скрити от внукът й Ангел Янков Янков в желязна каса, закопана под пода на кухнята й, трябваше да свърши днес поради изчерпване на исканията на прокурора и на защитниците на подсъдимите за събиране на доказателства.

Но след дадените обяснения от Албенко Методиев, адвокат Красимир Елдъров – защитник на другия подсъдим Борислав Георгиев, постави въпроса за разпит на свидетел, чийто имена са посочени в обвинителния акт като притежател на телефонен номер, от който са започнали първоначалните позвънявания на „ало-измамниците”.
„Това лице е посочено в обвинителния акт с трите си имена, но не е било включено от прокурора в списъка на свидетелите. Възможно е чрез разпита му да се изясни кое е „лицето с неустановена по делото самоличност, което да е звъняло от телефон с румънски номер”, както е прието от прокуратурата” – заяви пред съда адвокат Красимир Елдъров, аргументирайки искането си съдът да отложи делото за призоваването и разпита на неразпитания до момента свидетел.
Към искането за разпит на свидетеля, посочен от адвокат Красимир Елдъров, се присъединиха адвокат Ваня Георгиева – защитник на подсъдимия Албенко Методиев, адвокат Иван Недев – повереник на потърпевшата Елена Ангелова и прокурора Бригита Байрякова.

Съдът отложи делото за 02.08.2018 г.

Plovdiv-online ще продължава да информира читателите си за следващите съдебни заседания.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм