Запрян Янков се зае с проблема с водата в Белащица и Браниполе

Автор:
Вторник, 12 Юни 2018 20:08
Запрян Янков се зае с проблема с водата в Белащица и Браниполе

Проблемът с недостига на вода в двете населени места е от години. Заради непрекънато нарастващото население на Белащица и Браниполе се увеличава и потреблението и старата водопроводна мрежа не успява да се справи. Да помогне за разрешаване на проблема се зае народният представител Запрян Янков. В тази връзка той се срещна с управителя на ВиК Пловдив Спартак Николов. На срещата присъстваха и кметовете на двете села Цветанка Читакова и Даниела Стоилова. По време на разговора стана ясно, че все по-честите аварии се дължат на твърде остарялата водопроводна мрежа и на постоянно нарастващия брой абонати, които сега съществуващата мрежа не успява да задоволи. По думите на Николов цялостната подмяна на водопроводната мрежа на този етап е трудно осъществимо. Има шанс обаче в село Браниполе да се извърши подмяна на водопроводната мрежа на отделни улици, които са предвидени от общината за цялостно асфалтиране. 

„Това е напълно осъществимо при една добра координация между ВиК и община Родопи, увери управителят на ВиК. По другия проблем – постоянно увеличаващия се брой абонати и в двете села Николов каза, че занапред преди съгласуването на проектите за ново строителство, много щателно ще се прави преценка на възможностите за доставяне на вода за питейно-битови нужди на нови абонати, предвид капацитета на съществуващата към настоящия момент водопроводната мрежа.
По време на срещата стана ясно, че относно подмяната на напорния водопровод, за която се говори от миналото лято и която ще се осъществи съвместно с община Родопи, от ВиК са готови да започнат веднага, като все още се изчаква единствено да приключи процедурата по обявяването на обществената поръчка от страна на общината.
Запрян Янков постави и друг проблем пред управителя на ВиК - водоснабдяването в село Първенец. Съдействие от него са потърсили жители от селото. Тук отново проблем се оказа старата водопроводна мрежа. Народният представител лично е бил на място, за да установи каква е ситуацията. От служителите на ВиК там става ясно, че се е получило пропадане на кранове в следствие на ремонтни дейности, което е довело до запушване в водопровода. В момента екипите на ВиК работят, за да отстранят в най-кратки срокове възникналата авария, увери Запрян Янков. 

 

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (4)

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм