Златната баба - отново в съда

Автор:
Вторник, 12 Юни 2018 10:56
Златната баба - отново в съда

Четвърто поред съдебно заседание на Пловдивския районен съд ще гледа утре делото "Златната баба", след като жертвата на най-голямата телефонна измама у нас - Елена Борисова Ангелова от Първомай, не успя да опази евро и долари на стойност 575 760 лева, скрити от внукът й Ангел Янков Янков в желязна каса, закопана под пода на кухнята й.

След отмяна от Окръжния съд - Пловдив на присъдите, постановени от Районен съд - Първомай, процесът започна повторно на 29.03.2018 г. в Районен съд - Пловдив по съкратената съдебна процедура, но без признаване на вина.

Подсъдимите Албенко Зоев Методиев и Борислав Георгиев Димитров, техните защитници адвокат Ваня Димитрова и адвокат Красимир Елдъров и прокурора от Районна прокуратура - Пловдив Бригита Байрякова се съгласиха да не бъдат разпитвани пред съда десет от свидетелите по делото и да не бъде изслушвано заключението на дактилоскопната експертиза.

Така за разпит в съдебно заседание бе оставен само един свидетел – Мариян Лонгинов - Началник на Сектор „Криминална полиция” в РУ –Горна Оряховица към ОД на МВР-Велико Търново.

Потърсен за коментар адвокат Красимир Елдъров заяви за Plovdiv-online:

„Понеже свидетелят Мариян Лонгинов в показанията си заяви, че редица факти и обстоятелства бил научил от колегата си Красен Косев – оперативен работник от Отдел „Криминален” на ОД на МВР-Пловдив, съдът го призова като свидетел. При вчерашният си разпит пред съда разузнавачът по криминална линия Красен Косев, ползвайки се от правото си като свидетел да чете предварително приготвени бележки, даде подробни показания в подкрепа на полицейската разработка с негово участие. Но, когато започна задаването на въпроси от страна на защитата, отговорите му станаха „не си спомням” или „нямам спомен”. Това наложи съдът да изиска от Началника на отдел „Криминален” при ОД на МВР-Пловдив да бъдат представени в следващото съдебно заседание всички докладни записки и други документи, изготвени от разузнавача Косев и негови колеги по случая.”

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (1)

  • колега

    Колега,заради разпита на този свидедел, клиентите Ви няма да се ползуват от редукцията на наказанието.Защо Ви е чл 371 т.1 ?

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм