Шофьор с менте пропуск за паркинг от Прокуратурата

Автор:
Четвъртък, 11 Януари 2018 16:15
Шофьор с менте пропуск за паркинг от Прокуратурата

Районна прокуратура-Карлово привлече като обвиняем Милен С., на 26 г., за това, че се ползвал от неистински официален документ, като от него за самото съставяне не може да се търси наказателна отговорност – престъпление по чл. 316 вр. чл. 308, ал. 1 от Наказателния кодекс и за това, че държал наркотични вещества без надлежно разрешително – престъпление по чл. 354а, ал. 3, т. 1 от Наказателния кодекс.

До момента е установено, че обвиняемият Милен С. използвал неистински документ - Удостоверение за паркиране, на което бил придаден вид, че е издадено от Окръжна прокуратура-Пловдив. Обвиняемият го държал на видно място на предното стъкло на управлявания от него лек автомобил, марка „Мерцедес“.

Уточняваме, че Окръжна прокуратура-Пловдив няма правомощия да издава служебен пропуск за паркиране, като посочения по-горе документ е изцяло неистински.

На 8 януари 2018 г., в гр. Карлово, при извършено претърсване в лекия автомобил, марка „Мерцедес“, е било открито и иззето високорисково наркотично вещество – кокаин. На същата дата е бил открит и иззет посочения по-горе неистински документ.

Обвиняемият Милен С. е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура-Карлово. Разследването по случая продължава. 

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм