Ученикът, бил с кол учител, на съд

Автор:
Петък, 13 Октомври 2017 08:30
Ученикът, бил с кол учител, на съд

17-годишният Атанас Георгиев, който преби с кол в учител в Професионалната селскостопанска гимназия в Садово на 19 септември т.г., застава пред Районен съд Асеновград днес.

Георгиев е обвинен по два члена от Наказателния кодекс.

Първото обвинение е по чл. 131, ал. 2, т. 3, вр. чл. 130, ал. 1, вр. чл. 63, ал. 1, т. 4 от НК, за това, че на 19.09.2017 г. в Садово, като непълнолетен, но като е разбирал свойството и значението на извършеното и е могъл да ръководи постъпките си, е причинил на Антон В. – учител в ПССГ - Садово лека телесна повреда, изразяваща се в мозъчно сътресение.

Второто обвинение е по чл. 325, ал. 2, вр. ал. 1, вр. чл. 63, ал. 1, т. 4 от НК, за това че на 19.09.2017 г. в Садово, като непълнолетен, но като е разбирал свойството и значението на извършеното и е могъл да ръководи постъпките си, е извършил непристойни действия – опит за нанасяне на удари на учителя Антон В. с дървен клон, опит за нанасяне на удари на учителката Магдалена Д. с ръце, извършени в сградата на ПССГ - Садово в присъствието на ученици и учители, агресивно поведение, отправяне на псувни и закани, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост и цинизъм.

Делото се разгледа по реда на Глава ХХVІІ от НПК с признаване на вина от обвиняемия, заради което той може да получи редукция на общото наказание с една трета.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм