С 4 легнали полицаи пазят Браниполе

Автор:
Четвъртък, 14 Септември 2017 10:53
С 4 легнали полицаи пазят Браниполе

Четири броя повдигнати пешеходни пътеки изградиха в пловдивското село Браниполе. Съоръженията се намират на възлови места, където редовно профучават автомобили - в началото на селото, на пресечката на парка и детската градина, до училището, както и на изхода на Браниполе.

Изграждането на "легнали полицаи "се оказва дълга и нелека процедура. Причината е, че трасето не е общинско, а на Областно пътно управление. "Отне ни близо две години, за да придвижим всички документи, но благодарение на съвместната ни работа с администрацията на Община "Родопи", начело с кмета инж. Пламен Спасов, успяхме да поставим съоръженията", обясни кметът на селото Даниела Стоилова.

Още по време на строителството на изкуствените неравности, хората в Браниполе изразиха притеснението си, че повдигнатите пешеходни пътеки са много ниски. "Проектът е съгласуван с Областно пътно управление и КАТ и е направен по всички законови изисквания", обясни пътният инженер от Община "Родопи" Реджеп Топал.

През 2012 г. е приета Наредба, описваща средствата за ограничение на скоростта и изискванията към тях. Според нея височината на изкуствената неравност трябва да е 7,5 сантиметра. Повдигнатите пешеходни пътеки в Браниполе са изградени по всички стандарти, заложени в този нормативен документ.

В началото на седмицата е положена и вертикална сигнализация и маркировка. Всеки един от легналите полицаи ще се осветява с фенер, за да е видим и през нощта. "В навечерието на първия учебен ден повдигнатите пътеки придобиха напълно завършен вид и се надяваме шофьорите да спазват правилата", каза инж.Топал.

Стойността на новите съоръжения е 15 506,64 лева с ДДС, финансирането е от Община "Родопи". Изпълнител на проекта е фирма "Пътремонт ООД".

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм