Горски Резонанс в Чинарената гора на Белащица

Автор:
Петък, 08 Септември 2017 17:25
Горски Резонанс в Чинарената гора на Белащица

За пета поредна година пловдивското село Белащица ще бъде домакин на Международния арт фестивал "Горски Резонанс". Събитието, което се осъществява с любезното съдействие на кмета на Община "Родопи" инж. Пламен Спасов, ще се състои на 9 септември от 14 часа в Чинарената гора на Белащица.

Гората ще оживее чрез различни видове изкуство - живопис, рисунки, инсталации, обекти, фотографии, пърформанси, танци, музика, фолклор. Идеята е на пловдивската галерия "Резонанс", която всяка година посвещава по едно събитие на Чинарената гора и по този начин се осъществява сливане на природата и изкуството.

"Светлина" е мотото на събитието тази година. Светлината е символ на доброто, най-могъщата сила на трансформиране и чрез нея ние отваряме сърцата си за доброто.

Тази година организаторите се стремят дапреобърнат представата за Чинарената гора като Европейска гора на културата. Инициативата кореспондира с обявяването на Пловдив за Европейска столица на културата през 2019 година.

По време на фестивала се организира и детска арт работилница за българското изкуство. В нея всяко малко или пораснало дете ще има възможността да изработи и вземе със себе си тракийски златен амулет, розетка пумпал, гръцка ваза или други интересни собственоръчно направени произведения на изкуството.

В петото издание на Международния арт фест участват 92 артисти от 21 страни. Освен изложби и пърформанси, посетителите ще могат да се насладят на богата артистично-музикалната програма с участието на Мичо Димитров (цигулка), Стела Динкова (китара), Таньо Павлов (ирландска флейта), Хасан ел Базиди (бандир), Тодор Янков и Марко Томов (китара), Балет Ера, артисти от Национална гимназия за сценични и екранни изкуства, музикално-танцова формация от Армения.

За всички желаещи да присъстват на Фестивал Горски Резонанс , е осигурен транспорт, който ще тръгне от паркинга /спирката/ на х-л Тримонциум в 14.00 ч на 9 септември 2017 /събота/.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм