"На Петровден с хоро" в Ягодово записва участници

Автор:
Понеделник, 19 Юни 2017 10:02
"На Петровден с хоро" в Ягодово записва участници

Голям е интересът към предстоящия на 24 юни фестивал в село Ягодово, съобщават организаторите на "На Петровден с хоро". За участие във фолклорния празник са се записали състави от всички краища на страната.

Поради проявения интерес и молба от страна на някои състави, организаторите на фестивала удължават крайния срок за записване.

Първоначално обявеният срок изтече вчера (18 юни), но в късния следобед бе удължен до 22 юни (четвъртък). Записването за участие във фестивала става на e-mаil: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

Фолклорният празник се провежда всяка година около Петровден и е в два етапа, като само вторият етап е с конкурсен характер.

В първия етап участниците се представят с две волни хорá по техен избор с времетраене до три минути. А във втория етап се представя само един сценично разработен танц.
Участие могат да вземат всички танцови групи, самодейни състави и ансамбли, изучаващи българския фолклор. Възрастови ограничения за участие няма, а групите заплащат такса в размер на 9 лева за участник.

Танцьорите, представили се във втори етап на фестивала, ще бъдат оценени от жури от изявени и доказали се имена в сферата на фолклорното изкуство на България: Проф. д-р Антон Андонов – ръководител на катедра „Хореография" в АМТИИ – Пловдив и балетмайстор в ансамбъл „Тракия"; ас. д-р Димо Енев – преподавател в АМТИИ – Пловдив, катедра „Хореография" и балетмайстор в ансамбъл „Тракия"; асистент Светлана Станева – преподавател в АМТИИ – Пловдив, катедра „Хореография" и артист-изпълнител в ансамбъл „Тракия".

Наградният фонд е 700 лв. за първо място, 500 лв. за второ и 300 лв. за трето.

Целта на фестивала е да запази, развие и популяризира българския фолклор.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм