Асфалтират улиците на 14 големи села в Родопи

Автор:
Петък, 16 Юни 2017 14:01
Асфалтират улиците на 14 големи села в Родопи

Бум на стротелни разрешения и регистрация на МПС в общината

Централните улици на 14 големи села в община Родопи се асфалтират в момента, съобщи кметът инж. Пламен Спасов.

Поръчката е за 750 хил. лева от собствените приходи на общината.

За 2016-та те са общо 7,1 млн. лева, което е над два пъти повече от скромните 3,4 млн., събирани в мандатите на подсъдимия за злоупотреби кмет на Родопи Йордан Шишков.

През първия си мандат Пламен Спасов /ГЕРБ/ е успял да стопи 20-милионните задължения на общината, натрупани през управлението на БСП.

В момента в банковите сметки на Родопи има над 4 млн., а от началото на годината е истински бум на издадени строителни разрешения – повече от 550. За сравнение строителните разрешения в Родопи през миналата година са малко над 800 хиляди.

Строи се интензивно и в Белащица, и в Марково, и в Брестник, и в други села от Родопската яка, коментира Пламен Спасов, който е категоричен, че община Родопи до две-три години ще е лидер по строителство не само в Пловдив област, но и в страната – след София.

Хората в Родопи искат преди всичко добра инфраструктура в селата, затова и усилията ни са наложени към пътната мрежа през тази година, добави Пламен Спасов.

Той се надява до края на 2017 да бъде осъществена още една поръчка за около 500 хиляди лева за асфалтиране в Родопи.

Другият бум в общината е масовата регистрация на моторни превозни средства. Цели автопаркове на големи транспортни компании се изместват в Родопи заради ниските такси, каза Спасов пред Plovdiv-online.

Само ПИМК са регистрирали над 1000 тежкотоварни камиони в общината, а приходите от това са близо 800 хиляди лева. Транспортната компания е последвана от редица други, които местят седалищата си в Родопи.

Пламен Спасов изчислява, че приходите, които общинският бюджет акумулира от този бум на регистрация на МПС в Родопи, са много повече отколкото, ако беше вдигнал съответната такса.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм