Карлово чисто до школа, болници и градини

Автор:
Събота, 07 Януари 2017 15:57
Карлово чисто до школа, болници и градини

Ръководеният от кмета на община Карлово д-р Емил Кабаиванов Общински щаб за изпълнение на общински план за защита при бедствия обсъди направеното до момента снегопочистване и набеляза мерки за още по ефективно почистване от сняг и опесъчаване на улиците в селищата от общината и общинската пътната мрежа предвид прогнозите за ниски температури в следващите дни. Всички подходи към училища, болници, детски градини, гробищни паркове и другите приоритетни обекти са почистени и опесъчени..

Общинската пътна мрежа е проходима при зимни условия. Няма селища без електрозахранване. Няма информация за пътнотранспортни произшествия.

Една от основните пречки за бързо и качествено почистване на снега от улиците са паркиралите на платното автомобили. Общинския щаб призовава гражданите да не паркират автомобили по основни пътни артерии.

Още веднъж напомняме, че съгласно чл. 19 ал. 1 от действащата наредба за Поддържане и опазване на обществения ред на територията на община Карлово: "При снеговалеж и заледяване, ръководителите на учреждения, еднолични фирми, търговски дружества, собственици на имотите, управители на етажна собственост са длъжни да организират своевременно и постоянно почистване на прилежащите към имотите тротоари и работни площадки в района на обектите и безопасност на движението и отстраняването на ледени висулки и надвиснал сняг."

Днес всички автомобили за снегопочистване работят. На работа са и 48 служители от звено "Комунални дейности" в общината. Продължава почистването и опесъчаването на тротоарите и улиците във всички селища. Извършва се извозване на събрания сняг извън града.

Общинският щаб за изпълнение на общински план за защита при бедствия работи на 24-часов режим.

Още веднъж уведомяваме жителите на общината, че предвид прогнозите за ниски температури в следващите дни и продължаващата грипна епидемия,. със Заповед на Кмета на общината училищната ваканция е удължена до 10 януари включително.

За сигнали и информация, свързани със затруднената зимна обстановка, можете да звъните на дежурните телефони: 0335/54 555 и 0896 686704.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм