Той го стори! Майкъл Фелпс с осем златни от Пекин и 14 от олимпиади!

Автор:
Неделя, 17 Август 2008 12:33

1 млн. долара прибира Куршума от Балтимор от спонсор за невероятния си рекорд

Автор plovdiv-online

ImageТой го стори! 23-годишният "епичен" по думите на Марк Шпиц плувец от Балтимор, САЩ, взе осмо злато от игриге в Пекин, с което подобри 36-годишния рекорд на Шпиц, поставен в Мюнхен 72 за най-много злата от една Олимпиада. В същото време Фелпс е на върха и във вечната класация за олимпийци с най-много златни отличия - 14 досега от Олимпиадите в Атина и Пекин. Това е невероятно. Това е факт! Отгоре на всичко и освото злато на Фелпс е с нов световен рекорд!

Щафетата на САЩ в състав Аарън Пиърсол, Брендън Хансен, Майкъл Фелпс, Джейсън Лезак спечели златните медали на 4 по 100 метра съчетано плуване с време 3:29.34 минути, като подобриха собствения си световен рекорд - 3:30.68 минути, поставен на Олимпиадата в Атина преди четири години.

Майкъл Фелпс плува на трети пост на бътерфлая. Американците бяха трети преди плуването на Фелпс, но Куршума от Балтимор предаде щафетата първи, а на последния пост Джейсън Лезак не остави шансове на съперниците и финишира първи. Плувците на САЩ доминираха изцяло в щафетите при мъжете на игрите в Пекин и прибраха всички златни медали.

На второ място остана щафетата на Австралия (Хейдън Стокъл, Брентън Рикард, Андрю Лаутерщайн, Иймън Съливан) - 3:30.04.На трето място е Япония (Юничи Мияшита, Косуке Китаджима, Такуро Фуджи, Хисайоши Сато) - 3:31.18. Японците дори водеха на втори пост, когато плува четирикратният олимпийски шампион в бруста Косуке Китаджима. Това беше последното състезание от програмата на олимпийския турнир по плуване във Водния  куб в Пекин. Остава да се проведат двете маратонски плувания в открити води на 10 км при мъжете и жените.   
Майкъл Фелпс ще прибере 1 милион долара от спонсора си заради безпрецедентните осем златни медала от олимпийските игри в Пекин.

Солидната премия е обещана на Фелпс от производител на бански костюми. "Нямам думи. Съотборниците ми бяха страхотни. Тези момчета направиха рекорда реалност. Показахме, че сме задружни и си помагаме във важните моменти", каза Фелпс.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм