Рицари на добра воля в Карлово

Автор:
Петък, 11 Декември 2015 12:28
Рицари на добра воля в Карлово

Наградите „Рицар на добрата воля" бяха връчени на тържествена церемония, организирана от Община Карлово и Общинска библиотека на участниците в инициативата "Доброволческа инициатива – Карлово 2015" .
Бяха отличени 7 инициативи:
– "Приказки от раклата на мама" – Антоанета Тенева, събраните средства от продажбата на книжката са за лечението на Силвия Петрова от Сопот. Г-жа Тенева преподава и безплатни уроци по английски език на деца от с. Дъбене.
- "Прогледнах от добрината им" – Ивайло Пройчев. Г-н Пройчев и карловци правят дарение за операция на очите на слепия, нуждаещ се от помощ Минчо Дамянов.
- "По добре заедно" – Георги Райчев и Ивайло Пройчев - предоставят останалата сума, която е събирана за инициативата "Прогледнах от добрината им" за болни деца от Карлово.
- "Младите хора и музеят – една обща мисия" – продажба на картички и организиране на благотворителни търгове с вещи на учениците и учителите. Събиране на средства за възстановяване на Дюкяна на Вазовия баща – Минчо и изработка на восъчна фигура на Иван Вазов като млад. В инициативата са участвали жители на Карлово и Сопот.
- "Зеленото е патриотизъм" – ВМРО – Карлово. Акция на членовете и симпатизантите на ВМР – Карлово, които набелязаха и почистиха силно замърсени участъци на територията на Карлово. Организацията продължава да реализира обществени полезни инициативи.
- "Творческа работилница "Българската мартеница" – НЧ "Васил Левски 1861" Карлово – продажба на картички, сувенири, календарчета за събиране на средства за закупуване на прожекционен апарат за Лятно кино- Карлово.
- "Инициативи на БМЧК"- Карлово, "Ние Всички Сме Деца" – ученици от Карлово за участие в празниците - 1-ви юни, Ден на влюбените "Опиянени от любов", "Протегни ръка" – 1-ви декември – Световен ден за борба срещу СПИН и много други.
От името на д-р Емил Кабаиванов кмет на община Карлово приветствие към участниците и гостите на събитието отправиха Петя Найденова – директор на дирекция "Хуманитарни и социални дейности".
"Благодарим Ви, за изключителната инициативност и всеотдайност, с която се включвате във всичко що е добро! Да си пожелаем през 2016 година повече добри дела, хора с добри сърца, за да помагате, да се удвояват инициативите и тези награди да станат традиция на територията на община Карлово", каза Мирослав Колев директор на Общинска библиотека
На събитието присъстваха още Светлозар Янков общински съветник, София Димитрова началник отдел "Образование", ученици и граждани.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм