Губернаторът гост на информационен ден

Автор Plovdiv-Online
Сряда, 08 Юли 2015 14:13
Губернаторът гост на информационен ден

Областният управител на Пловдив Розалин Петков ще бъде гост на откриването и ще приветства участниците в информационния ден, който МТСП организира във връзка със старта на новите схеми за безвъзмездна финансова помощ - „Активни” и „Ново работно място 2015” по Приоритетна ос 1 „Подобряване достъпа до заетост и качеството на работните места” на ОП „Развитие на човешките ресурси“ (2014-2020).Информационният ден в гр. Пловдив ще се проведе утре, 9 юли 2015 г., четвъртък от 10 до 16 часа в зала „Бална“ на хотел Империал Пловдив & Спа, ул. Лев Толстой“ № 6.

Целта на схемата „Активни“ е активиране и интеграция в заетост на младежи до 29-годишна възраст вкл., които не са нито в образование или обучение, нито в заетост, вкл. не са регистрирани като безработни лица в Агенция по заетостта. Операцията ще бъде насочена към идентифициране и мотивиране за активно поведение на пазара на труда на неактивни младежи от целевата група, с последващи дейности за включване в заетост, обучение или връщане в образование.

Допустими кандидати са Неправителствени организации; организации, предоставящи посреднически услуги на пазара на труда; центрове за информация и професионално ориентиране; центрове за професионално обучение; неправителствени организации; социални партньори; общини и райони на общини, работодатели.

Целта на схемата „Ново работно място 2015” е да осигури предпоставки за създаване на устойчиви работни места за безработни и неактивни лица. Тази цел ще бъде постигната посредством комбинация от мерки за осигуряване на подходящи обучения, включително на работното място, както и предоставяне на разнообразни стимули за работодателите за разкриване на нови работни места. Поставя се акцент върху интеграцията на уязвимите групи на пазара на труда. Допустими кандидати са всички работодатели.  

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм