Кабинетът отпусна 1,6 млн. за щетите в Родопи

Автор:
Сряда, 27 Август 2014 15:35
Кабинетът отпусна 1,6 млн. за щетите в Родопи

Министерски съвет гласува отпускането на допълнителни средства за Община Родопи, за да се справи с последиците от наводнението в началото на месец август.

Кабинетът гласува отпускане на 329 365 лева за аварийно изграждане на стоманобетонен пътен мост над река Върлешница в село Първенец и 1 милион 248 хиляди лева за нова подпорна стена край река Дедевска в село Храбрино.

„Изключително благодарен съм на служебното правителство за финансовата помощ, защото не можехме да се справим с щетите само с общински средства", съобщи кметът на община „Родопи" Пламен Спасов.

Припомняме, че в началото на месеца 5-метрова вълна отне речната стена, откъсна дворове на къщи и водопроводи в района на Храбрино, а селата Лилково, Плочник, Извор, Дедево, Бойково и Ситово бяха откъснати от света.

В село Първенец реката срути моста. Бедственото положение в района остана в сила няколко дни.

Кметът на Община „Родопи" заяви, че незабавно започва работата по изграждане на новата подпорна стена в Храбрино и нов мост в Първенец.

Община „Родопи" е втората след община Варна по размер отпуснати средства. За морската столица отпуснатата помощ е 1 милион и 855 хиляди лева.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (18)

Покажи предишните коментари
 • Селянин от герб

  Ще се обади, не бойте се и Бойко пак ще дойде

 • Селянин от герб

  Токущо от централата на ГЕРБ ПОТВЪРДИХА ,ЧЕ СМОТАНЯКА СПАСОВ Е ВОДАЧ НА ЛИСТАТА НА ГЕРБ ЗА ПЛОВДИВ ОБЛАСТ ХА..ХА..ХА,НА ВТОРО МЯСТО СМОТАНЯЧКАТА БОЧУКОВА

 • интересно

  А трето място кой? Хахахха

 • защо бе

  Абе тоя Спасов е много смотан:
  От правителството на Бойко взе два и половина милиона за Родопи
  От правителството на Орешарски взе един мион и триста хиляди
  От правителството на Близнашки един милион и половина
  Много е смотан ! Какво само дои държавата и ги вкарва вРодопи тези пари

 • 666

  Кмете, ако всички бяха смотани като теб, държавата щеше да цъфти, а не да гние!!!

 • s

  Розалин Петков става за лидер на ГЕРБ Пловдив област, явно Здравко си е изпял песента - сам се изигра с рамото, което даде на еничарина от ДПС Каймаканов, за да атакува Тотев - тъпо, по-тъпо, най-тъпо Зико, сам се изигра.
  А Пламен Спасов е идеален за зам.-председател на Розалин

 • Радо

  Браво, шефе!

 • защо бе

  Тоя Здравко Димитров е много СТРАНЕН, ИЗПУСНАЛ Е ОТ ЛИСТАТА НА ГЕРБ НАЙ-ВАЖНИЯ КАДЪР НА ПАРТИЯТА КМЕТА НА ОБЩИНА РОДОПИ СМОТАНЯКА СПАСОВ ХА..ХА..ХА

 • Не чакай

  Здравко защо разрешаваш да те скарат и със Спасов, така ще те унищожат и изритат от Герб, вземи се в ръце, всички те харесваме, разприказвай се, покажи, че можеш, ела с Бойко в Пловдив

 • защо бе

  Нали Здравко е изпята песен,а Спасов е много ценен кадър за ГЕРБ

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм