Таблет за талантливия Матей от Марково

Автор:
Неделя, 01 Юни 2014 10:51
Таблет за талантливия Матей от Марково

По случай 1 юни – деня на детето кметът на община „Родопи" Пламен Спасов реши да награди едно от най-изявените деца на територията на общината.

10-годишният Матей Матеев е един от най-успешните състезатели по фехтовка. Малчуганът, който е второкласник в основно училище „Свети Свети Кирил и Методий" в Марково е гордостта не само на учебното заведение, но и на неговите треньори в Пловдив.

Само преди ден 10-годишната надежда за олимпийски постижения в този вид спорт удари в състезанията батковците си, които са с 3 и 5 години по-големи от него и стана шампион в специален турнир.

Зад гърба си Матей от Марково е записал първо място и златен медал, титла от Държавно първенство по фехтовка на всички оръжия, първо място в градски турнир по фехтовка в Пловдив.

Матей тренира и плуване, кара и ски. Има второ място на 50 метра бруст на Плувен турнир в Стара Загора, и второ място в дисциплината гигантски слалом в състезание за Купа "Канари" с участие на отбори от цялата страна.

Извън спортовете, в които вече има отличия, Матей тренира и тенис на корт, проявява интерес и към шахмат. Освен отличен спортист Матей е и отличен ученик - най-добрият в класа си.

„Опитваме се да насочим енергията му към спорта, а не само към компютърните игри", заявиха родителите на момчето при среща с кмета на община „Родопи" Пламен Спасов.

Като награда за добрите постижения, Матей от Марково получи модерен таблет.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (1)

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм