Хасковски бани скочиха на дядо Николай

Автор:
Сряда, 27 Ноември 2013 14:37
Хасковски бани скочиха на дядо Николай

Над 400 християни и мюсюлмани от Хасковските Минерални бани, начело с кмета на общината Мюмюн Искендер се вдигат на протест пред Пловдивската митрополия.

Причината - мълчаливия отказ на дядо Николай да парафира три договора за ремонт на църкви на територията на общината, заради което общината може да загуби 1, 200 млн. лв. от еврофондовете.

Автобусният транспорт ще плати кмета  Мюмюн Искендер с лични пари, хората са се заканили да не мръднат от Пловдивска митрополия докато не постигнат целта си.

Пари за реставрацията на храмовете в общинския център и селата Сърница, и Сусам, са осигурени чрез еврофондовете.

Самият дядо Николай е избрал и фирмата, която ще извърши ремонтите.

Въпреки това той все още не е подписал документите.

На няколко пъти през последните месеци кметът Искендер праща представители за разговори с Пловдивския митрополит, но без успех.

Ако до седмица дядо Николай не подпише документите за реставрацията, общината ще трябва да върне близо 1, 200 млн. лв. на фондовете като неусвоени.

Крайният срок за реконструкцията на храма Свети  Георги в Минерални бани  е 15 декември, а за другите две църкви - до февруари 2014 г.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (5)

 • Вън

  Този Николай да се маха, лош е, вижте снимката, убива църквата

 • Докога

  Дядо Николай носи само негативи за българската църква. Един интригант, а не свят човек. Ако му бяха дали парички, щеше бързо, бързо да подпише.

 • НеМирянин

  Да си го вземат този луд и алчен Николчо в София! И в Пловдив не го искаме!

 • Вън

  Алчен,злобен и духовно болен, Николай да се лекува,

 • anonimen

  Какво искате от същество позволило в църквата "Св.Неделя" да се извърши масонски ритуал по погребението на бандита-масон,слугата на ДС Илия Павлов-Зъбчето.Същество поставило си за цел да унищожава Светата Православна Църква в угода на шаулистите.

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм