Нови карти за дивите животни

Автор:
Петък, 15 Март 2013 11:03
Нови карти за дивите животни

РИОСВ-Пловдив съобщава, че от 01.03.2013 г е утвърден от МОСВ нов формат за регистрационна карта на диви животни, отглеждани извън зоологически градини, центрове за отглеждане и размножаване на защитени видове и бази за интензивно стопанисване на дивеча.

Регистрацията, за която не се заплаща такса, се извършва от собственика на диви животни в 14-дневен срок от придобиването им в съответната РИОСВ.

Регистрация без санкция се извършва в рамките на девет месеца – от 01 март до 31 декември 2013 г.

След изтичане на този срок, гражданите, нерегистрирали животните си, подлежат на санкция съгласно глава седма от Закона за защита на животните.
Регистрационната карта се издава в два екземпляра – единият остава в РИОСВ, другият се предоставя на собственика на животното, като за всеки екземпляр се издава отделна карта.

При животни, които живеят в постоянни семейни структурно-социални колонии се регистрират отделните колонии, а не отделните екземпляри. (Това не се отнася за животните, които не живеят на стада, ята и групи.)
Не се отменя досега съществуващата регистрация, вече регистрираните диви животни не подлежат на пререгистрация.

На регистрация не подлежат домашни животни, селскостопански животни и добитък, селектирани за опитни цели и други потребности, селектирани декоративни и/или екзотични животни, например – порчета, морски свинчета, хамстери, зайци, плъхове, мишки и т.н., селектирани и/или екзотични декоративни риби и пойни птици.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм