240 000 лв. за настилка на малката Главна

Автор:
Понеделник, 05 Март 2012 11:51
240 000 лв. за настилка на малката Главна

До 2 седмици започва работата по подмяна на настилката на малката Главна от Джумаята до аптека Марица и част от Капана, съобщи кметът Иван Тотев.

Издирихме стария проект за пешеходната настилка на ул. Райко Даскалов.

За смяната на плочките там има идеен и част от технически проект, който ни позволява веднага да почнем изпълнението по най-бързия начин.

Идейният проект, с който разполагаме, е до Пешеходния мост, но ние го актуализираме, като включваме в него и реконструкция на настилката на подлеза и парка пред аптека Марица.

Според този проект, малките улички от двете страни на Централни хали, също ще бъдат пешеходна зона и в тях няма да се допускат превозни средства.

Настилката ще бъде декоративна и подобна на тази по Главната, като художественото оформление ще бъде същото, обясни Тотев.

Актуализира се проекта за Главната според новите изисквания и се вкарва кабелна мрежа, сондажи и капково напояване до всеки цветарник и дърво, а олуците на сградите ще влязат директно в канализацията под паветата, за да не текат по плочките.

Художественото осветление по Главната няма да е като това, което в момента е по земята и изобщо не работи. Новото ще свети с различни цветове, които ще се сменят с контролери, обясни кметът.

Проектът ще се синхронизира с Паркове и градини, така че цялата система за капково напояване да мине под плочките.

Ще бъде поставена и кутия с ток на всеки 20-30 метра, които ще дадат възможност при бъдеща необходимост да не се отварят повече тези плочки.

Стартира процедура за избор на изпълнител на поректа, поръчката е на стойност 240 000 лева, фирмата изпълнител ще бъде избрана след като се разгледат офертите на 3 фирми.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (2)

  • na6enec

    А не може ли да оправите площада пред пощата и партийния дом? Там няма една здрава плочка вместо да харчите пари да махате здрав асфалт???

  • na6enec

    Защо не направите обществен паркинг до Понеделник пазара или светофар на ул.кап.Райчо и Петко Д. Петков, ами дупките по улиците, тротоарите и липсата на паркоместа? Най-важно е да давате нашите пари за ненужни проекти!!!

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм