Битката в Стамболийски: Мавродиев с 10 въпроса към Атанасов

Автор:
Четвъртък, 25 Август 2011 21:41

Атанас Мавродиев, кандидат за кмет от ВМРО-БНД 

ImageВсеки кмет, който се кандидатира за още един мандат, е редно да даде отчет за свършената от него работа.

Затова искам да задам на Иван Атанасов, настоящ кмет на Община Стамболийски, следните въпроси:

1. Къде са инвеститорите в Община Стамболийски?

2. Къде са новооткритите работни места?

3. Защо Община Стамболийски е сред най-бедните общини в Пловдивска област?

4. Защо, след толкова много години на управление, общината не прилича на модерен и динамичен бизнес център, което хиляди пъти сте декларирали?

5. Защо след като градът е в недоимък и хората нямат какво да ядат, вие строите паметници с общински пари, вместо да се подпомогнат социално слаби хора? Нима паметниците са по-важни от хората?

6. Какво сте направили за младежите в Община Стамболийски?

7. Какви мерки сте предприели за подпомагане на земеделските производители и опазване на селскостопанската продукция на територията на Община Стамболийски?

8. Защо Основателят на Община Стамболийски в продължение на 4 години разиграва българския съд и отлага съдебните заседания по образуваното срещу него наказателно дело с мотива, че е тежко болен? Някак странно е, че здравословните проблеми на обвиняемия се изостряха точно преди датата на съдебните заседания. То не беше отлагане на заседания, то не беше налагане на глоби, дори задържане под стража и налагане на парична гаранция. Случаят може и да прилича на обикновено протакане на дело, ако не беше фактът, че се прави от човек, облечен във власт.

9. Къде са средствата по спечелени европейски проекти? Защо Община Стамболийски е защитила само два проекта от Оперативните програми на Европейския съюз. От проект на стойност 995 000 лв. реално усвоени са едва около 40% от парите. Изпълнението на втория проект дори не е започнало.

10. Защо Община Стамболийски не е защитила социално значими проекти като: Предоставяне на услугата Социален асистент и Домашен помощник (защитен от 8 общини в Пловдивска област); Ремонт на сградите на училища и детски градини и повишаване на тяхната енергийна ефективност (защитен от 10 общини в Пловдивска област); Обновяване на градската среда и подобряване на условията за отдих на населението (защитен от 2 общини в Пловдивска област); Реконструкция и модернизация на канализационни и ВиК мрежи и съоръжения, строителство на пречиствателни станции (защитен от 9 общини в Пловдивска област)?

Поне като боядисвате фасадата на общината и пейките в парка, да го бяхте направили с пари по европейските фондове, както някои по-информирани кметове в Пловдивска област.

След като по Ваши думи, господин Атанасов, имате зад гърба си три успешни кметски мандата, а в продължение на четири години убеждавате обществото, че сте тежко болен и страдате от рядко заболяване на нервната система, след като преваляте пенсионната възраст, то смятам, че трябва да се оттеглите в заслужена почивка и да се радвате на старините си. Време е да заемете Вашето място – на пейките пред Културния дом, а не в управлението на общината.

Време е управлението на Община Стамболийски да бъде поето от здрави и енергични хора, в крак с новите тенденции в местното самоуправление, с приоритет към хората, а не към паметниците.

Вашият скорошен призив, господин Атанасов, за присъединяването на село Цалапица към Община Стамболийски представлява евтин популизъм. Очевидно е, че Ви липсват свежи идеи за развитието на нашата община. Като част от предизборните Ви обещания на Местни избори 2007 г., следваше да предприемете необходимите действия в началото на кметския мандат, а не броени месеци преди оттеглянето Ви.

След като Иван Атанасов не е изпълнил предизборните си обещания от местни избори 2007 г. и не е оправдал доверието на избирателите, не виждам с какви очи същият за пореден път се кандидатира за кмет.

Уважаеми съграждани, не е време да се делим на партии, на сини и червени, а трябва да се обединим за по-добро управление и справяне с тежките проблеми на Община Стамболийски.

Нека с божията воля и подкрепата на гражданите на Община Стамболийски да успеем да променим облика на нашата община.

С уважение,

Инж. Атанас Мавродиев

Кандидат за кмет от ВМРО-БНД

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм