ГЕРБ: Ротфронт лиши хората в Родопи от обезщетения

Автор:
Четвъртък, 04 Август 2011 17:22

plovdiv-online 

ImageБезпрецедентно обединение на леви и десни политически партии в ОбС Родопи отне възможността на хиляди хора от общината да получат земите си по обезщетения на тяхна собственост, въпреки че ги чакат от 20 години.

С 21 гласа за точката за обезщетяване на собствениците отпадна.

Против гласуваха само съветниците от ГЕРБ.

Имаше и един въздържал се.

Какво щяха да получат хората - ТУК.

С това поведение и с вота си против тази точка колегите продължиха 20 годинишната одисея на хората от нашата община да чакат за обезщетения при положение, че Законът за собствеността и ползване на земеделските земи задължава общините чрез Общинските съвети да предоставят 50% от наличния общински фонд за обещетяване на правоимащите.

Това коментира Валентина Хаджиева, председател на Общинската комисия по  законност.

Тя нарече отхвърлянето на точката „за пореден път злоупотребяване с правото на хората.

ГЕРБ не приема становището на общински съветници от други политически сили, с които се твърди, че земите за обезщетение трябва да се съгласуват с кметовете по населените места.

Припомням, че точно кметове бяха включили в преднияни списък за обезщетяване на хората неизползваеми земи – в Устина например, преди да актуализираме списъка, предложен на днешната сесия, бяха включени гробища.

А в село Цалапица част от 215 дка по поречието на Марица попадаха вътре в реката.

Ако от Комисята по законност не бяхме разгледали имот по имот всички 5 хиляди декара за обезщетение, хората можеха да получат като обезщетения гробища, река, а имаше случаи и на голи скали, коментира още Хаджиева.

Смайващо е защо толкова масово общинските съветници, избрани, за да са в услуга на хората от Общината със своите решения, днес показаха точно обратното, коментираха още Пламен Спасов и Владислава Шопова от ГЕРБ.

Източник: Пресцентър на ПП ГЕРБ Пловдив Област

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм